Ljudi

Profesionalni debi Belmina Pašalića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Profesionalni debi Belmina Pašalića – Dvadesetjednogodišnji zenički Belmin Pašalić nakon što je više sezona uspješno nastupao na ringovima u BiH i regionu, odlučio je kvalitet odmjeriti sa borcima u profesionalnoj konkurenciji.

Tokom amaterske karijere Belmin je imao zapažene rezultate. Od 68 mečeva dobio je 52, ima tri neriješena meča i svega 13 poraza. “Nadam se da ću uspjeti u namjeri, da svojom upornošću, jakom voljom i treninzima moj san bude ostvaren. Odrastao sam u Zenici gdje sam i rođen, i gdje ću nadam se, ostati do kraja života. Sve i jedan meč sam posvećivao svome gradu, svome narodu od koje ne vidim baš neku podršku ali bez obzira na sve, želim da jednoga dana Zenica bude ponosna na mene i da jednoga dana usrećim svoje sugrađene po uzoru na našeg zlatnog atletičara” Amela Tuku. I ne samo nju, već čitavu Bosnu i Hercegovinu”, samouvjereno za Sportzdk.ba kaže Belmin.

Odakle su profesionalnim bokserskim vodama?

12512661_1202591089773603_558363167910455759_n“Odlučio sam da se iskušam i u profesionalnom boksu jer smatram da mi boks dobro ide, što uostalom kažu i stručnjaci, pa i rezultati. Treniram, trudim se i želim da ostvarim svoj zamišljeni cilj, a treniram duplo više i jače nego što sam trenirao kada sam amaterski se takmičio. U profesionalizmu treba mnogo više spreme nego u amaterskom boksu. Više je rundi, protivnici su mnogo jači”, priča naš sagovornik.

Premijerni profi meč Belmin Pašalić imat će 27. maja u njemačkom Kelnu. U pripremnom periodu sparing partner mu je stariji brat, Čelikovac Fadil, koji je takođe profesionalni bokser.

“Nemam nijednog sponzora ali se nadam da ću do prvog meča biti u top formi. Sa pobjedama dolazi i interes javnosti i sponzora. U Kelnu će raditi šest rundi po tri minute, u srednjoj kategoriji do 75 kilograma. Nadam se da ću donijeti svoju prvu profesionalnu pobjedu u naš grad, vjerujem u Allaha dž.š. i sebe, da će tako i biti. Ako sve bude išlo kako planiram, želja mi je profesionalni boks i jedan od narednih mečeva odraditi u Zenici, pred svojom publikom“, za naš portal rekao je Belmin Pašalić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno