Ljudi

Prof. dr. Omer Spahić na „Kahvi sa muftijom“

Podijeli ovu vijest:

U okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog, danas je muftija zenički u svom uredu u Zenici primio prof. dr. Omera Spahića.

PROČITAJTE I:   VELIKI INTERVJU: Avdija Vršajević o karijeri i budućnosti

Ovom prilikom, razgovarano je, između ostalog, o budućim oblicima saradnje, a prof. dr. Spahić predstavio je muftiji  svoje naučne radove i knjige iz oblasti islamske civilizacije i arhitekture.

Prof. dr. Omer Spahić rodom je iz Orahovice kod Zenice, nakon završetka Gazi Husrev-begove medrese studij je okončao na Al-Azharu, da bi magistrirao i doktorirao 2000. godine na Univerzitetu u Kuala Lumpuru u Maleziji, iz oblasti islamske civilizacije i historije.

PROČITAJTE I:   VELIKI INTERVJU: Avdija Vršajević o karijeri i budućnosti

Dobitnik je nagrade “Isma’il al-Faruqi knjiga godine (2016)”, koju dodjeljuje Međunarodni islamski univerzitet u Kuala Lumpuru u Maleziji, a istu nagradu, 2003. godine, dobio je za knjigu “Studije iz islamske arhitekture”, a 2015. godine, njegova knjiga “Arhitektura i društvo” dobila je Malezijansku nacionalnu nagradu “Knjiga godine, 2015”.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno