Naše

Produženo smrzavanje građana Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Produženo smrzavanje građana Zenice – Prođe evo deset dana od završetka sezone grijanja u gradu Zenica, a građani se svakodnevno smrzavaju u svojim stanovima ili ih zagrijavaju trošeći veoma skupu el. energiju, od čijih iznosa računa će se, na kraju mjeseca, hvatati za glavu.

Iako postoji Odluka da se može produžiti sezona zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora i nakon 15. Aprila, ako mjerena temperatura u 21 h iznosi 12 i manje stepeni Celzijusovih tri dana uzastopno, a u ovih deset dana, osam dana je vladala ta niska temperatura, svi nadležni za ovaj problem čute.

Zatajili su i Gradonačelnik i Gradsko vijeće, kao i J. P. „Grijanje“ („Arcelor Mittal“ bi vjerovatno isporučio toplinsku energiju da je imao Zahtjev za istu od gore nabrojanih faktora).

J.P. „Grijanje“ će se vjerovatno pokušati ograditi od ovog, jer nije dobio Zahtjev za produženje isporuke toplinske energije od Gradske vlasti, a zašto čuti Gradska vlast, građanima nije jasno. Posebno kada se zna, da je i meteorološka prognoza dan prije 15. 04. 2017. godine najavljivala padavine i izuzetno hladno vrijeme u drugoj polovini Aprila.

Jasno je da Gradsku vlast ne pogađaju povećani troškovi računa za el. energiju na primanja od 2.000 – 4.000 KM, ali zato pogađa veliku većinu građana Zenice (penzioneri, socijalni slučajevi, radnici, nezaposleni i dr.)

Ovakav potez Gradske vlasti i J.P. „Grijanje“ je za svaku osudu, jer su građani više od mjesec dana, zbog povoljnih vremenskih prilika, dobijali oko 50 % manje toplinske energije od maksimalne koje plaćaju. Jasno je da je ta ušteda išla u korist J.P. „Grijanje“, tako da produženjem grijanja ne bi ništa izgubili.

Što je još bezobraznije, potrudili su se da prekinu isporuku toplinske energije 12 sati prije roka, što je opet na štetu građana.

Zbog svega gore navedenog, pozivamo Gradonačelnika i Gradsko vijeće da, kao osnivači J.P. „Grijanje“, hitno narede Nadzornom odboru i direktoru J.P. „Grijanje“, da se umanje računi za grijanje, za 9 dana mjeseca Aprila i to, 8 dana zbog niskih temperatura i 1 dan zbog ranije isključenog grijanja, kako bi građani koliko – toliko nadoknadili troškove potrošene el. energije koji su nastali zbog negrijanja u proteklih desetak dana.

Gradonačelniče, na djelu pokažite da se borite za interese građana ovog grada i ispravite grešku koju ste napravili nepokretanjem Zahtjeva za produžetak grejne sezone!

I. S. – Zenica ( u ime grupe ogorčenih građana )



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno