Info

Produženje koncesije za korištenje Plave vode

Produženje koncesije za korištenje Plave vode – Vlada FBiH dala je saglasnost na potpisivanje Aneksa III Ugovora o koncesiji za korištenje vode izvorišta Plava voda u Travniku za javno snabdijevanje vodom općina Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača i Zenica, kojim je rok za korištenje koncesije produžen do 31.12.2022. godine.
JP Regionalni vodovod Plava voda d.o.o. Travnik je, kao koncesionar, uputio koncesoru – Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva – zahtjev za produženje roka za plaćanje koncesione naknade za četiri godine. Obzirom na kompleksnost vezanu za tehničke i administrativne radnje koje ovaj projekt zahtijeva, te uslove koje su postavile dvije razvojne banke (EBRD i CEB), produženje roka je ocijenjeno opravdanim.
Aneks Ugovora će potpisati federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumasrtva Šemsudin Dedić i v.d. direktora Regionalnog vodovoda Plava voda Ernad Granić.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: