Info

Produžen rok naplate RTV takse

Produžen rok naplate RTV takse
Produžen rok naplate RTV takse

Produžen rok naplate RTV takse- Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojili su večeras na sjednici izmjenu Zakona o javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine po hitnom postupku.

Ova izmjena predviđa produženje roka za naplatu RTV takse do 30. juna ove godine.

Podržan je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme u drugom čitanju te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima BiH u prvom čitanju. Oba zakona predložilo je Vijeće ministara BiH.

Poslanici su podržali i prijedloge službene verzije prečišćenog teksta Zakona BiH o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera te Zakona o državljanstvu BiH, a oba zakona predložila je Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma.

Poslanici su dali saglasnost za ratificiranje Protokola o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije koji bi trebao doprinijeti pronalasku u ratu nestalih osoba. Za je glasalo 25 poslanika, dok je pet bilo protiv i šest suzdržanih glasova.

Podržano je i nekoliko izvještaja o radu za prošlu godinu među njima Izvještaj o radu parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, a podršku su dobili izvještaji o radu šest stalnih tijela za prošlu godinu, te izvještaji o radu šest zajedničkih stalnih tijela oba doma PSBiH.

Poslanici su podržali imenovanje zamjenika glavnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH Jasmina Pilice.

Predsjedavajuća Doma Borjana Krišto (HDZBiH) najavila je na kraju sjednice da bi naredna sjednica tog doma Parlamentarne skupštine trebala biti održana 5. aprila.

Faktor.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem