Biznis

Produžen rok apliciranja za uvođenje inovacija u preduzeća iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Produžen rok apliciranja za uvođenje inovacija u preduzeća iz Zenice- Rok za dostavljanje prijava na javni poziv za uvođenje inovacija u MSP sa područja Grada Zenica je produžen do utroška raspoloživih sredstava.

Agencija za razvoj preduzeća – Eda, u saradnji sa Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA i Službom za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenice, produžila je rok za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u MSP sa područja Grada Zenica. Preduzeća mogu aplicirati do utroška raspoloživih sredstava.

Lista prihvatljivih djelatnosti MSP koja mogu aplicirati na ovaj javni poziv se nalazi u prilogu Uputstva – Lista prihvatljivih MSP prema statističkoj klasifikaciji.

Javni poziv sa Uputstvom za prijavu i pratećim obrascima dostupan je na: https://edabl.org/wp-content/uploads/2021/04/JP-Zenica-produ%C5%BEen-rok2.pdf

Ukupan raspoloživi iznos za sufinansiranje konsultantskih usluga za ovaj javni poziv je  100.000 KM. Maksimalan pojedinačni iznos sufinansiranja iz vaučer programa iznosi 14.000 KM, dok je minimalni iznos 5.000 KM. Podnosioci prijava su dužni obezbijediti sufinansiranje predloženih konsultantskih usluga iz sopstvenih izvora, u skladu sa navedenim u Uputstvu.

Cilj javnog poziva je unapređenje konkurentnosti MSP sa područja Grada Zenice, kroz proces uvođenja inovacija koji obezbjeđuje unapređenje postojećih ili razvoj novih proizvoda/usluga ili procesa u poslovanju.

Javni poziv je raspisan u okviru projekta „Evropski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH“, koji finansira Švedska.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno