Biznis

Prodata imovina Metalnog – kupac kompanija Almy

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prodata imovina Metalnog – kupac kompanija Almy – Imovina preduzeća Metalno Zenica prodata je krajem prošle sedmice u stečajnom postupku za cijenu od 4,4 miliona konvertibilnih maraka, potvrdio je za RTV Zenica stečajni upravnik, Sead Begagić.

Kupac je kompanija Almy Zenica, pri čemu su prodate nekretnine, odnosno zemljište, oprema i mašine, kao i objekti koji su pripadali Metalnom.

Stečajni upravnik je napomenuo da je preostalo da se izvrši uplata od strane kupca, koji, kako je istakao, namjerava reaktivirati proizvodne pogone nekadašnjeg brenda metaloprerađivačke industrije.

Begagić podsjeća da se sredstvima od prodaje imovine prvo namiruju hipotekarni povjerioci, te očekuje da će se uspješno riješiti i neuvezan staž za bivše radnike Metalnog, odnosno  obaveze prema Poreznoj upravi po osnovu neuplaćenih doprinosa za PIO i zdravstvo.

U kompaniji Almy u ovom trenutku nisu željeli iznositi detalje o ovom poslovnom potezu, kazavši da postupak kupovine imovine Metalnog još nije okončan.

Stečaj za preduzeće Metalno, čija se ukupna dugovanja procjenjuju na preko 20 miliona maraka, otvoren je krajem oktobra 2016. godine.

(Š.Babić)

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno