Info

Prodaja automobila u Evropi raste 18. mjesec zaredom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rast prodaje automobila u Španiji, Italiji i Velikoj Britaniji uticao je na povećanje broja registrovanih automobila u Evropi 18 mjeseci zaredom.

Evropska asocijacija proizvođača automobila ACEA je u utorak saopćila da je broj prodanih automobila porastao 7,3 procenta i u februaru je iznosio 924.440 automobila. Registrovanih automobila je u Španiji više za 26 posto, u Italiji za 13 i Britaniji za 12 posto.

Uprkos stabilnom oporavku tržišta automobila u Evropi, broj registrovanih automobila se nije vratio na nivo prije krize. Na polju brandova, Volkswagen je zabilježio porast prodaje od 11 posto i sada drži 25 posto tržišta. Fiat Chrysler i Renault su također zabilježili dvocifreni rast, dok je PSA Peugeot ostao na istom nivou, prenosi Anadolija.

Proizvođači iz premium klase BMW i Daimler su također zabilježili dvocifreni rast prodaje i povećanje učešća na tržištu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno