Nogomet

Problemi za Čelik: Iskusnog defanzivca očekuje višemjesečna pauza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prethodnoj utakmici Prve lige FBiH u Kaknju protiv Rudara prvotimac Čelika Kenan Horić zadobio je povredu koljena nakon koje nije mogao nastaviti susret, uprkos njegovoj želji.

Detaljni ljekarski pregledi, koji su danas obavljeni, pokazali su da se radi o rupturi prednjeg križnog ligamenta.

Horić će u narednim danima obaviti konsultacije sa specijalistima, ali je operativni zahtjev neizbježan.

– Oporavak nakon operacije će biti višemjesečni, ali vjerujemo da će naš Horić, kao i uvijek, pristupiti ovoj povredi ozbiljno i profesionalno, te da ćemo ga ubrzo ponovo vidjeti na zelenom terenu – poručili su iz Čelika.

Horić se ovog ljeta vratio na Bilino polje.

Prošao je sve omladinske kategorije Čelik, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica za ovaj tim.

Kao kapiten i najbolji igrač ostvario je transfer u slovenske Domžale 2014. godine, gdje je odigrao 90 utakmica i također nosio kapitensku traku. Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu, na ljeto 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

Nakon Antalyaspora nastupao je za kipatrski Pafos, te se vratio u Bosni i Hercegovinu gdje je igrao za Mladost Doboj Kakanj, Olimpik, kratku epizodu u Albaniji za ekipu Kukesija, te prethodne dvije sezone nastupao za Posušje u Premijer ligi BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno