Zenica

Problemi u realizaciji časova Tjelesnog odgoja u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tjelesni i zdravstveni odgoj je školski predmet u kojem svi učenici pokazuju ranije stečene motoričke osobine i uče nove sportske tehnike i dalje razvijaju svoje motoričke osobine. Na tim časovima se prvenstveno promoviše zdrav život kroz fizičke aktivnosti čime se obezbjeđuje.
Školske sale u Zeničko-dobojskom kantonu se, pored redovne nastave, koriste za treninge sportskih klubova i ostale sportske aktivnosti, tako da nisu u potpunosti pod kontrolom škola. Zbog toga je školama teško održavati sale i popratne prostorije.

Sportske sale nerijetko su u veoma lošim stanjima, popucalog parketa, slabog grijanja ili loše rasvjete. Samim tim, i svlačionice koje se nalaze u sklopu sale budu u lošem stanju.

Učenici i profesori, pored svih loših uslova u sali, u većini škola, čas tjelesnog odgoja odrađuju sa najviše entuzijazma.

Tjelesni i zdravsteni odgoj je poseban čas na kojem pokazujemo mnogo više od fizičkih sposobnosti. Dobijamo sliku kako izgleda timski rad, kada se svi zalažemo za isti cilj, pobjedu. Ovaj predmet je mnogo više od običnog časa. On je životni učitelj zdravlja.

Ovim putem želimo da skrenemo pažnju javnosti i vlasti da treba više pažnje i novca ulagati u obnovu sportskih sala u školskim objektima jer učenici često borave u neuslovnim svlacionicama. Također, u salama koje nisu dovoljno osvjetljene i u kojima nedostaje osnovnih nastavnih pomagala.

Učenici III2 razreda, Prve gimnazije u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno