Naše

Problemi roditelja djece predškolskog uzrasta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Problemi roditelja djece predškolskog uzrasta  – Na početku predškolske godine za mališane, javili su nam se iz dva zenička naselja, nezadovoljni određivanjem termina za pohađanje predškolske nastave. Pisma naših sugrađana iz Trešnjeve glave i Seoca prenosimo u cijelosti.

Poštovana redakcijo Zenicabloga javljam se u nadi da ćete pomoći da probudimo svijest odgovornih i onih koji odlučuju o našoj djeci po pitanju školstva. Pošto je krenula nova predškolska godina javljam se sa jednim problemom iz Osnovne škole “Hamza Humo”, mjesna zajednica Seoci, u koju je krenulo 12 novih polaznika predškolskog uzrasta, ali jedan veliki problem za djecu i roditelje predstavlja vrijeme i termin nastave koje su odlučili za predškolski uzrast. Vrijeme nastave će biti od 14,30 h-16,30 h, što je pa gotovo večernja škola za predškolski. U školi ima dovoljan broj učionica tako da bi se nastava mogla odvijati ranije, roditelje o tome niko nije ništa pitao samo kada smo se požalili direktoru šole on je hladnokrvno odgovorio da to njega ne zanima i da ta djeca nisu njegova briga.

Osim tog problema postoji još jedan problem u školi “Hamza Humo” Seoci jer škola nema vodu za piće, osnovnu stvar koja bi morala da bude, razlog nam navode kako bazen i vodovi nisu čišćeni i održavani – kažu – nije to problem zašto se žalite neka djeca ponesu sebi vode, to navode kao rješenje problema. Nadam se da ćete objaviti ovaj tekst i pomoći djeci i nama roditeljima da rijeimo ovaj problem, nadam se da će neko reagovati i zaštititi djecu.

Roditelji iz Seoca

……

Javljam Vam se u ime grupe roditelja sela Trešnjeva glava Babino, na sastanku roditeljskog vijeća sa direktorom Osnovne škole “Hamza Humo” Babino direktor je donio odluku o časovima predškolskog uzrasta, naime djeca od šest godina trebaju pješačiti osam kilometara do škole, jer direktor kaže da nije u mogućnosti da udovolji pomjeranju časova prema prijevozu Zenicatransa tako da sedam polaznika te generacije treba ići na autobus ujutro u pola devet, a vraćati se u pola pet popodne. Molimo vas da nam pomognete ako ste u mogućnosti, jer nemamo nikog osim vas – hvala puno.

Roditelji djece iz Trešnjeve glave



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno