Zločini

Priznao stravična nedjela: Zeničkom učitelju zbog bludnih radnji nad četiri devetogodišnje učenice 18 mjeseci zatvora i 10 godina zabrane rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Općinski sud u Zenici je prvostepenom presudom osudio 49-godišnjeg Zeničanina Almira Pekmeza na 18 mjeseci zatvora zbog četiri “produžena” krivična djela bludnih radnji nad učenicama škole u kojoj predavao, te mu je uz zatvorsku kaznu izrekao i zabranu obavljanja učiteljske dužnosti u trajanju od deset (deset) godina.

Epilog je to suđenja u krivičnom slučaju 43 0 K 216337 24 K, okončanog proteklih dana, a portal Zenicablog je imao uvid u presudu i sve njene elemente.

Prvostepena presuda je “spoj” četiri djela za koje je Pekmez osuđen na po šest mjeseci zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 mjeseci zatvora. Ova presuda biće pravosnažna i izvršna ukoliko je potvrdi Kantonalni sud Zenics, odnosno nakon procesa eventualnih žalbi.

Presudu za djela bludnih radnji u školi je izrekao sudija Admir Saletović. Po presudi, Pekmez je kriv za više djela. Nakon što je prvobitno negirao djelo, tokom suđenja je priznao sve navedeno iz optužnice.

Kako se navodi u presudi, od septembra 2021. do maja 2022. kao učitelj razredne nastave u Osnovnoj školi “Alija Nametak više puta četiri devetogodišnje učenice pozivao pojedinačno da sjednu na klupu, a potom vršio odvratne bludne radnje nad njima, dodirujući ih i tražio od njih da njega dodiruju.

Opis Pekmezovih nedjelja nalazi se u priloženoj presudi, čiji tekst donosimo radi poimanja razmjera odvratnosti samog nedjela.

Podaci koji bi mogli utjecati na integritet malodobnih žrtava su prikriveni.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno