Biznis

Privredna komora ZDK: Posjeta partnerskim kompanijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru implementacije projekta ˝Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora˝, predstavnici Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona vrše posjete partnerskim kompanijama u kojima se odvija praktična obuka i zapošljavanje nezaposlenih osoba sa evidencije JU Služba za zapošljavanje ZDK.

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona realizira projekt ˝Izgradnja standarda kvaliteta u obrazovanju odraslih kantonalnih privrednih komora˝, zajedno sa Privrednom komorom Kantona Sarajevo i Privrednom komorom Tuzlanskog kantona, uz tehničku i finansijsku podršku Fondacije Helvetas Moja Budućnost.

Na području Zeničko-dobojskog kantona, ovaj projekt sufinansiraju Federalni zavod za zapošljavanje i Vlada ZDK putem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice.

Glavni cilj projekta je unaprijediti sektor neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, radi povećanja konkurentnosti BH privrede, kao i zapošljavanje u realnom sektoru, i to putem daljnjeg poboljšanja ljudskih i materijalnih resursa privrednih komora u tri kantona radi stvaranja opisa zanimanja i organiziranja pripreme ispitnih instrumenata, provođenja ispitivanja i certificiranja uspješnih kandidata. Drugim riječima, insistira se na uvođenju osnova standarda kvalitete koji će komore koristiti i u narednim procesima obuke.

Jedan od najznačajnijih projektnih zadataka bio je obuka 35 nezaposlenih osoba sa evidencije JU Službe za zapošljavanje ZDK i zapošljavanje njih najmanje 25. Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je uspjela da, u rekordnom periodu, organizira obuku i zapošljavanje ukupno 37 nezaposlenih osoba sa evidencije JU Službe za zapošljavanje ZDK za zanimanja: CNC-operater, obrađivač plastike i šivač.

U toku je posjeta predstavnika Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona partnerskim kompanijama u kojima se odvija praktična obuka i zapošljavanje 37 nezaposlenih osoba, i to:

  1. Pobjeda d.d. Tešanj;
  2. Alu Max d.o.o. Tešanj;
  3. Water Jet Has d.o.o. Usora;
  4. Max Trgovine d.o.o. Zenica;
  5. Termika d.o.o. Zenica;
  6. Empress d.o.o. Zenica;
  7. Alma Ras d.o.o. Olovo;
  8. Sean Tech Bosnia d.o.o. Vareš.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno