Zenica

Pripreme zeničkih župa za doček Pape

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje, 6. juna Bosni i Hercegovini pobuđuje veliku pažnju građana Zenice. Brojni vjernici zeničkih župa Svetog Ilije, Klopče, Čajdaraš i Crkvice pripremaju se za susret sa Svetim ocem, jer njegov dolazak, kako ističu, puno znači za cijelu BiH.

U zeničkom Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” kažu da oni neće biti organizatori odlaska, jer je dogovor da sve organiziraju lokalne župe, tako da će učenici i zaposlenici ovog centra putovati u Sarajevo sa svojim komšijama i rodbinom.

-Mi smo u dogovoru sa župnicima u Zenici pristali da učenici, budući da su svi katolici pripadnici jedne od župa, putuju u njihovoj organizaciji. Tako da su se učenici i djelatnici u svojim župama prijavili i oni će zajedno sa svojim župljanima krenuti na susret sa Papom – rekao je Feni don Anto Ledić, ravnatelj KŠC “Sveti Pavao” u Zenici.

Ističe da su vjeroučitelji uradili promidžbu ovog događaja tako da će veliki broj njihovih učenika i djelatnika otići na susret s Papom.

-Mi se tome svakako radujemo i vjerujemo da će to biti lijep i duhovan događaj, koji će nam svima donijeti više dobra, ali ne samo nama katolicima u BiH, nego i svim narodima. Svim konfesijama je dolazak jednog ovako velikog čovjeka od velikog značaja – poručuje don Anto Ledić.

U svim zeničkim župama, koji su izvršni organizatori odlaska na susret s papom Franjom u Sarajevo, priređeni su i prigodni programi kojima će biti obilježen ovaj značajan događaj.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno