Košarka

Pripreme za Kengur kup 2016

Pripreme za Kengur kup 2016
Pripreme za Kengur kup 2016
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripreme za Kengur kup 2016- Košarkaški klub „Kengur“ iz Zenice od 26. do 28. avgusta biće domaćin 18. Međunarodnog košarkaškog turnira za mlade “KENGUR KUP 2016”.

Na jednoj od najmasovnijih sportskih manifestacija u regionu , ove godine nastupit će preko 40 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije. Očekuje se učešće preko 500 dječaka i djevojčica, što Kengur Kup čini posebnom manifestacijom koja okuplja najviše mladih košarkaša.Generalni pokrovitelj kupa je Grad Zenica.

Predsjednik i osnivač košarkaškog kluba Kengur , Enver Jahić, izjavio je da ovaj turnir ima veliki značaj za razvoj mladih košarkašica i košarkaša, i da su ranijih godina na ovom takmičenju učestvovali i sadašnji članovi kadetske i juniorske košarkaške reprezentacije BIH. I ove godine „Kengur Kup“ će se igrati na više lokacija u gradu , a finalni program će se održati u Gradskoj areni.

(M.P.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno