Ostali sportovi

Pripreme za atletski spektakl u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru Arene u Zenici održana press konferencija Atletskog kluba „Zenica“. Povod za press je osvrt na nedavno održano ekipno prvenstvo BiH za seniore /seniorke, te tradicionalni VI Međunarodni atletski miting “Zenica 2015” (dosadašnje aktivnosti: očekivani broj učesnika zemalja i takmičara kao i kvalitet istih s`osvrtom na očekivane rezultate BH takmičara posebno takmičara kluba organizatora).
Prisutnim su se obratili gospoda Aziz Kevelj, sekretar AK „Zenica“ i, po šesti put zaredom, direktor mitinga „Zenica 2015“, te Hamza Alić, zenički bacač kugle i prošlogodišnji pobjednik mitinga u Zenici. Aziz Kevelj, na početku pressa, se osvrnuo na nedavno završeno ekipno prvenstvo BiH za seniore/ke. Istakao je da je AK „Zenica“ odbranila naslov prvaka BiH i da su postignuti odlični rezultati, te postignuta najubjedljivija ekipna pobjeda sa 6 bodova prednosti ispred banjalučkog Borca.
Evo najboljih rezultata: Dejan Mileusnić pobijedio je u bacanju koplja sa dužinom 75,61 metara.  Hamza Alić osvojio je 2. mjesto u bacanju kugle sa dužinom 20,14 m, a pobijedio je Kemal Mešić sa 20,25 metara. Amel Tuka osvojio je 1. mjesto na 400 metara sa vremenom 47,59. Samir Avdić bio je prvi na 800 metara sa vremenom 2.01,91. Abedin Mujezinović osvojio je 1. mjesto na 3.000 metara sa rezultatom 9.23,89.
-A šesti Međunarodni atletski miting “Zenica 2015” održat će se 3. juna na Atletskom stadionu Kamberovića polje u organizaciji Atletskog kluba Zenica. Organizacioni odbor mitinga čini 17 uglednih ličnosti, privrednika i funkcionera i svi su se odazvali, što pokazuje da je miting prepoznat kao referentna sportska i kulturna manifestacija. To daje optimizam da ćemo imati značajnu podršku – ističe Kevelj.
Najavljeno je učešće atletičara iz 15-16 zemalja i to: Kenija, Bugarska, Rumunija, Ukrajina, Turska, Mađarska, Venecuela, Belgija, Tunis, Albanija, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Crna Gora…
(Prošle godine smo imali 110 učesnika iz 14 država, podsjeća Kevelj).
Kevelj napominje da će miting biti i izborno takmičenje za naše atletičare.
-Uporedo se rade tehničke pripreme a i propaganda kod takmičara. Već imamo značajne kontakte tako da svaki naš izlet vani je bio i u svrhu promocije mitinga te vrbovanja odgovarajuće kvalitete takmičara za miting- kaže, pored ostalog, Kevelj.

Hamza Alić, naš višestruki šampion i učesnik mnogih takmičenja u zemlji i svijetu, ističe svoju dobru formu i očekuje dobar rezultat na zeničkom mitingu. Napominje da ide 30.maja na atletski miting u Bistricu, gdje takođe očekuje dobar plasman. Kapiten AK Zenica i naše reprezentacije napominje da treba pokušati dovesti na miting što elitnije takmičare, što daje zeničkom mitingu još veći značaj.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno