Košarka

Priopćenje ŽKK Medveščaka

Priopćenje Žkk Medveščaka
Priopćenje Žkk Medveščaka

Priopćenje ŽKK Medveščaka. Dana 03.02.2016 naš klub trebao je igrati utakmicu V kola Superlige MžRKL protiv momčadi ŽKK ČELIK iz Zenice. Vezano uz odluku Borda lige da se organizacija F4 dodijeli ŽKK Budućnost Bemax iz Podgorice, Upravni odbor kluba je donio odluku se ne nastupi na spomenutoj utakmici.

Na ovaj način ŽKK Medveščak je želio izraziti svoje negodovanje i protest, na nekorektnu odluku Borda lige.
Svoj protest smo pokušali iskazati žalbom na odluku o dodijeljivanju domaćinstva F4, ali je Bord lige istu odbio sa neuvjerjivim obrazloženjem da je ŽKK Budućnost Bemax ponudila izuzetno bolje uvjete od nas,što ne smatramo točnim. Obrazloženje da nismo ponudili nabavku pehara i priznanja, ljekarsku i redarsku službu, statistiku, organizaciju press konferencije i medijsku promidžbu je smiješno i tendenciozno.Sve ovo pobrojano su OBAVEZE koje svaki organizator MORA ispuniti i ne vidimo razlog da bi smo to morali stavljati u ponudu za natječaj. Što se tiče TV prijenosa točno je, da je ŽKK Budućnost ponudila prijenose na TV Crne gore, ali mi smo ponudili LIVE STREAM prijenose utakmica koji se rade sa više kamera i uz komentare stručnih komentatora. Iste prijenose smo organizirali prošle sezone u finalnoj seriji utakmica za prvaka Hrvatske kada TV kuće iz Hrvatske nisu pokazale interes za prijenos istih. Organizaciju LIVE STREAMING-a provodi firma FURKI SPORT sa dugogodišnjim iskustvom praćenja brojnih sportskih događaja. Što se tiče prijenosa/snimki/ utakmica juniorskog i kadetskog F4 iste nismo nudili jer smo smatrali da to nije uvjet natječaja, ali da je to nam sugerirano mogli smo to isto organizirati. Naš stav je da ponuđene snimke istih utakmica ne može biti presudan za dodjelu domaćinstva. Po tom razmišljanju, da smo mi ponudili besplatan smještaj za npr.juniorske momčadi učesnice F4 mi bi smo imali bolje uvjete od drugih što je besmisleno.

Smatrali smo također da je Zagreb u smislu geografskog položaja,te prometnih veza bio bolja opcija za većinu učesnika, ali se o tome nije vodilo računa.Mišljenja smo da se trebalo pitati i klubove učesnice omladinskih F4 da li im je prihvatljiviji snimak utakmice ili putovanje od 1000 km,što je u ova teška vremena i te kako bitno.

Imajući u vidu sve navedeno, smatramo je Bord lige prilikom dodjele domaćinstva postupio neprofesionalno i nekorektno prema našem klubu, te omalovažio sav naš trud uložen u pripremu za organizaciju F4, koji nam je, uzgred rečeno, usmeno bio obećan.

Zato je Upravni Odbor kluba, razmatrajući na koji način da iskaže svoj protest i neslaganje prema radu Borda,donio odluku da ne nastupi na utakmici protiv ŽKK Čelik, koga smo korektno ugostili i obrazložili svoju odluku. Donoseći ovakvu odluku željeli smo iskazati negodovanje na način rada Borda,a ne naštetiti drugim klubovima. Ovakva odluka možda nije korektna prema našim igračicama, koje su sportski izborili F4, ali je jedina preostala mogućnost. Da smo željeli biti nekorektni mogli smo ne nastupiti na F4, ali to ne bi bilo korektno prema organizatoru koji će uložiti značajan trud i sredstva oko organizacije spomenutog natjecanja.

Ovim priopćenjem želimo upoznati široku sportsku javnost o nepravilnostima koje se nažalost dešavaju, te potaknuti ostale klubove da u budućnosti moraju imati značajniju ulogu u vođenju lige. Naime, klubovi su se u MŽRKL udružili svojom voljom u cilju dobijanja kvalitetnih utakmica. Liga nema sponzora nego rad lige i natjecanje financiraju klubovi učesnici i ako imamo obaveze onda tražimo i ista prava.

Samo tako će ovakva liga imati svoju budućnost, a svi učesnici će biti zadovoljni jer je to jedino što i očekujemo.

A što se tiče Borda lige, moralno bi bilo da podnesu ostavke i svoja mjesta prepuste novim ljudima koji će to raditi kvalitetnije i korektnije.

ŽKK MEDVEŠČAK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem