Info

Prilikom posjete zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić pohvalio MUP ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prilikom posjete zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić pohvalio MUP ZDK  – Danas, 10.10.2017. godine, u službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravio je zamjenik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić, kojeg su dočekali i primili ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Nikola Arsenić i policijski komesar Semir Šut.

U prvom dijelu radne posjete, komesar Šut je tokom kraće prezentacije, upoznao gosta sa načinom ustrojstva i djelovanja Uprave policije kojom rukovodi, te istakao činjenicu da su policijske strukture u Zeničko-dobojskom kantonu dobro organizovane i efikasne i koje krajnje odlučno, ozbiljno i profesionalno reaguju, u okviru utvrđenih nadležnosti, na svaki sigurnosni izazov i prijetnju. Kako je pojasnio komesar Šut, kvalitetna razmjena obavještajnih podataka, koordinirane operativne akcije, dobri pokazatelji, te veliki broj složenih i zahtjevnih kriminalističkih istraga koje su poduzimane u proteklom periodu, su rezultat dobrog i inovativnog rukovođenja policijskim snagama, a što je u konačnici doprinjelo postizanju odličnih rezultata na unapređenju stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona u svim segmentima.

U svom obraćaju ministar Arsenić se zahvalio na posjeti, te kroz kraće izlaganje informisao gospodina Krešića o značajnijim aktivnostima i planovima Ministarstva, kao i strateškim aktima, sa posebnim akcentom na izgradnju objekta Centra za edukaciju i obuku policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralnog arhiva, čija je izgradnja u toku i  koji će, kako je pojasnio, nakon izgradnje i stavljanja u funkciju, značajno unaprijediti efikasnost službi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koje u svom radu postiže zavidne rezultate i predstavlja model dobrog rukovođenja i djelovanja u okviru zakonskih ovlaštenja.

Zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio zadovoljstvo svim viđenim, kao i prezentiranim aktivnostima Ministarstva. Takođe je iskazao svoje zadovoljstvo izgradnjom navedenog objekta, kao i potporu, uz obrazloženje da je izgradnja ovog savremenog kompleksa pokazatelj i potvrda napora koje Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ulažu na usavršavanju rada Ministarstva, kao i stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje svih uposlenika.

Pored navedenog, na održanom sastanku je razgovarano o svim aspektima borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih drugih vidova organiziranog kriminaliteta. U svom završnom izlaganju zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić je izrazio veliko zadovoljstvo rezultatima postignutim u radu Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u kontekstu unapređenja sigurnosnog ambijenta na području Zeničko-dobojskog kantona, te ukazao na značaj razvijanja i ostvarivanja još bolje saradnje i pružanja potrebne podrške među policijskim agencijama u Bosni i Herecegovini, kao osnovnog uslova za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminaliteta i stvaranja pretpostavki za miran i siguran ambijent za sve građane i njihovu imovinu.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno