Biznis

Prilika za privrednike – ZEDA predstavila program DEVELOPPP.DE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prilika za privrednike – ZEDA predstavila program DEVELOPPP.DE – Danas, 10.januara 2018. godine u vremenu od 11:00 do 12:30 sati u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA, u organizaciji Grada Zenice i Agencije ZEDA, zeničkim privrednicima održana je prezentacija koja nosi naziv “Interakcija javnog i privatnog sektora kroz razvojna partnerstva u BFC SEE općinama i gradovima”. Prezentaciju su održali predstavnici BFC SEE mreže FBiH – REZ agencije i REDAH agencije.

Grad Zenica je kao BFC certificiran grad (sredina s povoljnim poslovnim okruženjem) stekao uslove da zeničkim privrednicima prestavi mogućnosti saradnje kroz zajedničke projekte s javnim sektorom u cilju ostvarivanja komercijalnih ciljeva preduzeća s jedne strane i s druge strane, kreiranja boljeg poslovnog ambijenta u gradu.

Napominjemo – BFC je program poboljšanja kvaliteta usluga koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i novim potencijalnim investitorima.

Ovu inicijativu za razvijanje javno-privatne saradnje je nedavno pokrenula regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u JugoistočnojEvropi (BFC SEE mreža) uz podršku GIZ-a.

Ostvarivanje ove inicijative se prije svega odnosi na korištenje programa EU zemalja koji podržavaju razvojnu saradnju između javnog sektora (koji je u ovom slučaju evropska vlada) i privatnog partnera, kompanije koja želi da investira ili pak proširi/unaprijedi svoje poslovanje.

Ovom prilikom je predstavljen program njemačke vlade DeveloPPP koji pruža ciljanu podršku za privatne investicije i uključivanje privatnog sektora u razvojna pitanja lokalne zajednice i podršku djelatnostima kojima pripadaju.

Na prezetaciji su privrednici imali priliku da kroz otvoreni dijalog diskutuju o projektima i potencijalnim partnerstvima koji mogu biti podržani od strane DeveloPPP i sličnih programa uz konkretnu asistenciju BFC SEE mreže, kao i da izraze svoj interes za učešće.

Pozivamo i sve one koji nisu bili na današnjoj prezentaciji da nam se jave ukoliko žele biti dio ovog Programa te smo otvoreni za sva pojašnjenja i sugestije.

Napominjemo da glavnu ulogu u ovom programu ima REDAH agencija kao Tehnički sekretarijat u okviru BFC SEE Mreže Federacije BiH. kao i REZ agencija čiji će eksperti pomoći u pisanju projekta, a za sva vaša pitanja, ideje i sugestije, na raspolaganju vam je i Agencija ZEDA.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno