Biznis

Prilika za posao bivšim uposlenicima Željezare Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prilika za posao bivšim uposlenicima Željezare Zenica – Prema saznanjima portala Zenicablog, kompanija ArcelorMittal Zenica našla prihvatljivo rješenje kojim je regulisala pitanje toplog obroka za svojih oko 2.300 radnika.

Tim povodom kontaktirali smo Dijanu Božić-Srdanović, direktoricu za Komunikacije u kompaniji ArcelorMittal Zenica, tražeći da nam potvrdi ovu informaciju, te predoči detalje ovog rješenja.

-Drago mi je reći da smo upravo ovih dana potpisali ugovor sa dvije lokalne firme: Sarajlić prom d.o.o. iz Žepča i Salčinović d.o.o. iz Zenice koje mogu snabdijevati hranom sve naše restorane unutar fabrike, a da to bude na, za nas, zadovoljavajućem nivou u pogledu kvalitete hrane i higijenskih uvjeta. Nadamo se da će ove firme također ispuniti naše zahtjeve za adekvatnim posluživanjem hrane u naših sedam restorana, te da ćemo na ovaj način riješiti ishranu uposlenika na zadovoljstvo svih, kako naših radnika i Sindikata, tako i uprave Kompanije. Objema navedenim firmama smo iskreno preporučili da za obavljanje ovih poslova zaposle bivše radnike Željezare Zenica jer oni imaju veliko iskustvo u radu u našim restoranima i znaju odgovoriti neophodnim zahtjevima posla, kazala nam je Božić-Srdanović.

Očekuje se da ove forme uskoro raspišu konkurse za angazman dodatnog osoblja, a za očekivati je da ljudi sa iskustvom, koji su radili u Željezarinim odjelima koji su godinama snadbjevali cijeli “mali grad” hranom, budu imali prioritet u zapošljavanju na ovim pozicijama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno