Politika

Prikupljeni potpisi: Opozicija u ZDK traži hitnu sjednicu o Zakonu o unutrašnjim poslovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Opozicioni zastupnici u Zeničko-dobojskom kantonu, njih 13, stavilo je potpis na zahtjev za sazivanje hitne sjednice Skupštine ZDK sa jednom tačkom dnevnig reda, prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK.

Podsjećamo, SKupština ZDK je na sjednici održanoj 25.06.2021. usvojile izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima što je izazvalo brojne reakcije domaće, ali i međunarodne javnosti. Na izmjene navednog zakona reagirali su OHR i Ambasada SAD-a u BiH koja je, osim upozorenja, otišla i korak dalje-prekinula je suradnju sa Vladom i Skupštinom ZDK.

Zanimljivo je da su na Skupštini 25.06.2021,godine usvojene izmjene na navedni Zakon bez prethodnog obrazloženja predlagača, u konkretnom slučaju predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahtjev je predat predsjedavajućem, a prema važečim propisima za očekivati je da će se hitna sjednica Skupštine ZDK održati do kraja naredne sedmice.

FOTO: BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno