Zločini

Prijetio radnici “Zenexa” nožem i odnio novac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijetio radnici “Zenexa” nožem i odnio novac – Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, naročito drskim ponašanjem, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2), Policijske uprave III u Zavidovićima (3), Policijske uprave IV u Tešnju (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Zenica

U ulici Mejdandžik, u STR „Zenex“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnje nožem, izvršena je krađa određenog iznosa novca od radnice navedene trgovačke radnje, nakon čega se lice udaljilo u nepoznatom pravcu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U ulici Envera Čerkeza, od strane nepoznatog lica, uz upotrebu fizičke snage, izvršena je krađa određenog iznosa novca od lica M.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Breza

U ulici Alije Izetbegovića, izvršena je teška krađa u poslovni prostor agencije „Balta“ Ilijaš, vlasništvo B.V., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina građevinskog materijala. Istražitelji Policijske stanice Breza poduzeli su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Maglaj

U ulici Viteška, izvršena je teška krađa u prostorije „Merhameta“ Maglaj, odakle je otuđena manja količina dječijih igračaka. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Žepče

U  mjestu Bistrica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo B.B., iz koje je tom prilikom otuđen televizor. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U mjestu Donji Lug, izvršena je krađa registarskih tablica M74-J-401 sa putničkog motornog vozila marke „Mercedes“, vlasništvo S.Dž. iz Vogošće. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno