Zločini

Prijeteći pištoljem opljačkao “Zmajeve” u Lukovom polju

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijeteći pištoljem opljačkao “Zmajeve” u Lukovom polju – Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U ulici Goraždanska, u sportskoj kladionici “Zmajevi”, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom iste, kojom prilikom je otuđen novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

U ulici Aleja Ljiljana, u haustoru zgrade, od strane nepoznatog lica izvršena je krađa dva bicikla vlasništvo lica B.E. Od strane službenika policije je sačinjena službena zabilješka, a daljnji rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Na magistralnom putu M-17, u mjestu Šije, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Opel Kadett”, registarskih oznaka 048-K-177, kojim je upravljao B.D., iz Lukavca, te su izvršenim pregledom pronašli pvc foliju sa sadržajem zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, a nad navedenim licem je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Usora

U mjestu Omanjska, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica B.S., kojom prilikom je otuđen novac i određena količina zlatnog nakita. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.

SAOBRAĆAJ
Tešanj

U mjestu Karadaglije, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, registarskih oznaka A08-K-159, kojim je upravljao A.A. iz Tešnja i motocikl marke “Suzuki”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljao S.A., iz Tešnja, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Na području Kantona dogodile su se još tri saobraćajne nezgode, u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno