Zenica

Prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji su ostvarili zavidne rezultate na svjetskom takmičenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer 16.05.2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Zenici upriličen je prijem za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici koji su nastavili tradiciju sjajnih uspjeha na svjetskom takmičenju iz međunarodne arbitraže u Beču (Vis Moot Court).

Studente i profesore trenere ugostili su prof.dr. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Larisa Velić koja je ujedno i predsjedavajuća Senata Univerziteta u Zenici. Rektor je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području prava, te im poželio mnogo uspjeha i na daljim takmičenjima.

Po treći put u historiji takmičenja studenti Univerziteta u Zenici su se plasirali u završnu fazu takmičenja i tako stali uz rame svjetski renomiranih fakulteta iz Cambridgea, Londona, Munchena, Miamija, Sydneya, Hong Konga…

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici je jedini fakultet iz Bosne i Hercegovine koji se već treći put plasirao u eliminacione runde, tj. među 64 najbolja univerziteta na svijetu.

Pored fantastičnog timskog rezultata, bitno je istaći da je naša studentica takmičarka Zerina Spahić  dobila posebnu nagradu, tzv. „Honorable Mention“, i time je svrstana u najbolje govornice na cijelom takmičenju.

Zenički tim su ove godine činili Zerina Spahić, Emina Hrnjić i Nirvana Jašarevićzajedno sa akademskim trenericama  Aminom Hasanović i Medinom Šehić.

Uspjeh ove godine je samo nastavak kontinuiranog rada na ovakvoj vrsti edukacije za naše studente, čime smo izuzetno ponosni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno