Info

Prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu 23. januara 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u som uredu u Zenici upriličio je prijem za sabornike sa područja Muftiluka zeničkog, koji su izabrani na proteklim izborima u Islamskoj zajednici, kao i sabornike u mandatnom periodu 2014-2018. godina. Prijem je organiziran u čast sljedećih sabornika: mr. Jakub ef. Salkica iz Zenice, prof. dr. sc. Suvad Isaković iz Zenice, Mustafa Čaušević iz Žepča, Nagib Mujkić iz Zavidovića, dr. Emira Drnda-Čičeklić iz Maglaja, mr. Fuad ef. Omerbašić iz Tešnja i Dževad Hopić iz Doboja, kao i dosadašnjih sabornika: mr. Edin Beganović iz Zenice, dr. Ahmed Ćerim iz Zenice, Sulejman ef. Efendić iz Zavidovića, dr. Mirsad Hasanić iz Maglaja, mr. Suad Huskić iz Tešnja, Damir Šišić iz Doboja i Džafer ef. Gračić iz Teslića.

Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, ukazao je na nadležnosti Sabora IZ u BiH, na značaj Islamske zajednice u očuvanju, jačanju, razumijevanju i življenju islama i prenošenju emaneta.

Također, muftija se zahvalio dosadašnjim sabornicima na saradnji, čestitao novoizabranim sabornicima na izboru, zaželio im uspjeh u radu, te posebno istakao da je velika čast biti član Sabora IZ u BiH, ali i velika odgovornost.

Nakon što su sabornicima uručena rješenja o verifikaciji, primjerak Ustava IZ u BiH i prigodni pokloni, druženje je nastavljeno uz svečani ručak.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno