Zenica

Prijem za nove hafize Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je nove hafize sa područja Muftiluka zeničkog koji su u protekloj godini okončali učenje hifza i isti položili pred komisijom Rijaseta IZ u BiH.

Prijem je organiziran u čast sljedećih hafiza: hfz. Zehrid ef. Rešić, hfz. Sumejja Rešić, hfz. Amina Orlović, hfz. Fatima Skopljak i hfz. Abdullah Mrkonjić.

Prijemu su prisustvovali i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Zenica, Zavidovići i Maglaj: mr. Jakub ef. Salkica, Sulejman ef. Efendić i Izudin ef. Kruško, kao i roditelji mladih hafiza: Rašid Orlović, Amir Mrkonjić i Seđida Skopljak.

U svome obraćanju muftija zenički uputio je čestitke novim hafizima i njihovim roditeljima na žrtvi i saburu koje su uložili kako bi postigli časno zvanje hafiza Kur’ana.

Također, muftija je govorio o važnosti učenja Kur’ana, čuvanja Kur’ana, praktične primjene Kur’anskih načela, naglašavajući da su hafizi ešraf Ummeta Muhammeda, s.a.v.s., i ponos svojih porodica, svojih džemata i Islamske zajednice.

Kao znak pažnje, muftija je hafizima uručio knjige i novčane hedije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno