Zenica

Prijem za muhafize

Prijem za muhafize sa područja muftiluka zeničkog
Prijem za muhafize sa područja muftiluka zeničkog
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Uredu muftije zeničkog organiziran je prijem za muhafize sa područja Muftiluka zeničkog.

Prijem koji je upriličio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović organiziran je u čast sljedećih muhafiza: hfz. dr. Safet ef. Husejnović, hfz. Amir ef. Kaknjo, hfz. Sulejman ef. Rafuna, hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević, hfz. Fahir ef. Arnaut, hfz. Ishak ef. Efendić, hfz. Sead ef. Šahinović, hfz. Zehrid ef. Rešić, hfz. Alem ef. Rihić, hfz. Husein ef. Čajlaković, hfz. Muhamed ef. Kolić, hfz. mr. Enes ef. Beganović, Ismail ef. Jusufović, hfz. Mustafa ef. Efendić, Emir ef. Bečić, hfz. Hidajet ef. Talić, hfz. Ahmed ef. Bukvić i hfz. Mustafa Jašar.

Obraćajući se muhafizima muftija zenički, između ostaloga, istakao je: ”Kur’an je Božija knjiga, vječni govor i vječna riječ Božija. On je posljednji testament ljudskome rodu, zato je važno da ga učimo, slušamo i druge podučavamo.

Mi Kur’anom i sedždom potvrđujemo svoj iman i svoj emanet. Zato, Poštovani čuvari Kur’ana, uvaženi hafizi, hvala vam što učite Kur’an, što volite Kur’an i što živite životom Kur’ana. Mi smo zahvalni Allahu, dž. š., na daru vjere i Kur’ana, ali isto tako, zahvalni smo i vama što čuvate Kur’an i što podučavate druge Kur’anu. Mi očekujemo da ćete se u narednom periodu uključiti u Školu Kur’ana ”Darul-Kur’an”, koja je pokrenuta pri Muftijstvu zeničkom i da ćete dati još veći doprinos u edukaciji muhafiza i promociji hafiza. Imajući u vidu vaše rezultate koje ste postigli u prethodnom periodu u ime Muftijstva želim da vam se zahvalim i da zamolim dragog Boga da vam podari lijepo zdravlje i dobre rezultate u vašim džematima.”

Prijem za muhafize završen je dodjelom nagrada i knjiga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno