Zenica

Prijem povodom Nagrade za inovativne nastavnike Vrtića “Abakus” u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Upriličen prijem predstavnika Vrtića “Abakus” iz Zenice kod ministrice Draženke Subašić, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Povod susreta je bio osvajanje najvrijednijeg priznanja među edukatorima i edukatoricama u Bosni i Hercegovini na svim nivoima obrazovanja, od predškolskog do univerzitetskog nivoa, “Nagrade za inovativne nastavnike” Centra obrazovnih inicijativa “Step by step”.

Nagrada je osvojena za realizaciju inovativne prakse “Djeca su čuvari planete i svijeta”, koju je Vrtić “Abakus” realizirao uz veliki trud i rad djece, sjajnu saradnju roditelja, stručnost, entuzijazam i rad zaposlenika i saradnika vrtića, učešće partnera na projektu, podršku menadžmenta i zaposlenika Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, volontiranje studenata, podršku mnogih stručnjaka i medija.

Ministrica Draženka Subašić je čestitala predstavnicima “Abakusa” na predanom dugogodišnjem radu i realizaciji inovativne prakse i projekta. Posebno je istakla važnost ekološkog odgoja koji je obuhvaćen praksom “Djeca su čuvari planete i svijeta” i završnim Festivalom za ekologiju i mir, koji je održan u junu prošle godine.

Čestitke i pohvale su uslijedile i od ostalih prisutnih: Aide Salkić, direktorice Pedagoškog zavoda, Aide Kurić, stručne savjetnice za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih, i Marinka Tokića, pomoćnika ministrice za kulturu i sport.

Osnivač i direktorica vrtića “Abakus”, Emina Talić-Hakanović je uručila Ministrici ručno rađenu “Čestitku za mandat”, koju su zajedno izradila djeca jasličkih i vrtićkih grupa sa svojim odgajateljicama. Pored toga izrazila je radovanje što je na čelu Ministarstva žena i zahvalnost na odvojenom vremenu i srdačnom prijemu.

Zajedno sa Demirom Hamzić, pedagogicom, i Almom Dudić, odgajateljicom, prezentirala je prisutnima planove, ideje i društveno korisne projekte koje “Abakus” planira realizirati u narednom periodu, gdje su prisutni iznijeli svoje stavove o mogućoj saradnji i podršci Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona.

Najavni spot novog Festivala za ekologiju i mir “Djeca su čuvari planete i svijeta” može se pogledati na linku:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno