Zenica

Prijem kod Rektora za studente UNZE koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima Građevinijade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas 24.05.2022. godine  u Rektoratu Univerziteta u Zenici organiziran je prijem za studente koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima.

Studente, profesore i trenere je ugostio prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici. Rektor  je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području sporta, te im zaželio mnogo uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Prof.dr.sc. Aleksa Stanković studente je upoznao sa planovima za odlazak na turnire i takmičenja do kraja ove godine, kao i planovima organiziranja sportksih ekipa Univerziteta u Zenici na međunarodnim turnirima u narednom periodu.

Tim od 10 studenata  Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici je prisustvovao ovogodišnjem međunarodnom takmičenju pod nazivom Građevinijada.

Takmičenje se obilježava već dugi niz godina, a studenti imaju priliku da se takmiče u mnogim građevinskim oblastima, kao i u raznim sportovima.

Naše studentice Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici su bile dio takmičenja iz oblasti Statika konstrukcija te su osvojile 3. mjesto i time dobile bronzanu medalju. Ono na što smo posebno ponosni jeste što je medalja osvojena u oblasti koja važi za jednu od najtežih u građevinarstvu.

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici učestvovali su na 61. Mašinijadi koja je održana na Kopaoniku u Srbiji. Studenti su uzeli učešće u takmičenjima iz znanja i sporta.

U domenu takmičenja iz sporta u kategoriji FUDBAL osvojeno je 6. mjesto, dok u kategoriji STONI TENIS 4. mjesto.

Kada je u pitanju znanje, iz Matematike 1 i Mašinskih elemenata osvojeno je 6. mjesto, iz Mehanike fluida i Otpornosti materijala 7. mjesto, dok je iz Mehanike osvojeno 8. mjesto.

Ukupni plasman  studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici na Mašinijadi jeste 7. mjesto.

S obzirom na relativno kratko vrijeme za pripreme i organizaciju odlaska i učešća studentica i studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, gore navedeni rezultati su odlični.

Važno je istaći i odlične rezultate studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici ostvarene na Ekonomijadi koja se ove godine održala u Trebinju. Naši studenti takmičili su se u košarci, fudbalu, stonom tenisu i kategorijama znanja. Ostvareni su sljedeći rezultati: 1. mjesto muški stoni tenis; 4. mjesto muška košarka; 4. mjesto muški fudbal i 4. mjesto elevator pitch.

Zahvaljujemo se svim učesnicima Univerziteta u Zenici, organizatorima kao i sponzorima koji su podržali naše studente.

Studentima još jednom čestitamo na postigunutim rezultatima i želimo im svakako i dalje uspjehe u budućim takmičenjima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno