Zenica

Prijem 50 lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa: Gradonačelnik Kasumović poručio mladima da moraju biti najbolji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijem 50 lica na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa: Gradonačelnik Kasumović poručio mladima da moraju biti najbolji – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je prijem za 50 volontera koji će u narednih godinu dana obaviti stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u gradskim službama, ali i javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Zenica.

Sticanje prvog radnog iskustva nakon završenog obrazovanja jedan je od problema s kojima se mladi danas suočavaju.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je u svom obraćanju istakao da je proceduru izbora kandidata na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa provela posebna Komisija, nakon što je Javni oglas objavljen na službenim internet stranicama Grada Zenica i Agencije ZEDA, kao i oglasnim pločama ovih organizacija.

Naglasio je da su izabrani najbolji kandidati sa završenim VII stepenom stručne spreme i kandidati sa završenom srednjom stručnom spremom.

“Neki od vas koji se pokažu najboljim vjerujem da će ostati raditi u Gradskoj upravi Zenice i  u nekim od naših javnih preduzeća i ustanova. Zato  vam poručujem da učite, kako bi svoje znanje stečeno tokom školovanja poboljšali i unaprijedili”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Dodao je da je posljednjih godina značajno povećana transparentnost u radu Gradske uprave Zenica te da je javnost upoznata o svim aktivnostima koje se poduzimaju.

Izabrani volonteri su zahvalili Gradskoj upravi Zenice i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću na prilici da obave stručno osposobljavanje i naveli da će opravdati ukazano povjerenje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno