Naše

Prijedlog Gradskoj upravi Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš sugrađanin Nermin V. uputio je pismo Gradskoj upravi povodom nove redukcije grijanja, pozivajući ih da sazovu vanrednu sjednicu gradskog vijeća, te da donesu Odluku o izmjeni odluke o načinu zagrijavanja Grada Zenice. prenosimo poruku u cijelosti:

Poštovani,

vjerujem da vam je sve već dobro poznato i jasno u vezi sa problemima daljinskog grijanja ovog grada, te da nema potrebe trošiti riječi da Vam opišemo nezadovoljstvo, frustracije, ogorčenost pa i bijes korisnika usluga daljinskog grijanja grada Zenice.

Umjesto toga Vas pozivam da napravite brz, efikasan i nadasve PRAVEDAN korak koji će značajno umanjiti probleme građana zbog prečestih ispadanja sistema grijanja.

Sazovite hitnu sjednicu gradskog vijeća i donesite odluku o izmjeni odluke o načinu zagrijavanja grada Zenice (siguran sam da će administrativni stroj pronaći tačan naziv te odluke), sa samo jednom tačkom izmjene:

* U slučaju prekida isporuke toplotne energije korisnicima u toku grejne sezone, JP Grijanje će korisnicima, osim redovnog umanjenja računa za dane prekida, odobriti i iznos za potrošenu električnu energiju za zagrijavanje, , i to za po 100 Wh/m2 (tj. za 2,4 kWh/m2) za svaki dan prekida grijanja, po trenutno važećoj cijeni električne energije za domaćinstva JP EP BiH, ili nakon deregulacije po cijeni najskupljeg operatera koji ima minimalno 5% tržišnog udjela na području grada Zenice.*

Sada je red na vas da pokažete da su vam građani najbitniji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno