fbpx
Naše

Prijedlog Gradskoj upravi Zenice

Naš sugrađanin Nermin V. uputio je pismo Gradskoj upravi povodom nove redukcije grijanja, pozivajući ih da sazovu vanrednu sjednicu gradskog vijeća, te da donesu Odluku o izmjeni odluke o načinu zagrijavanja Grada Zenice. prenosimo poruku u cijelosti:

Poštovani,

vjerujem da vam je sve već dobro poznato i jasno u vezi sa problemima daljinskog grijanja ovog grada, te da nema potrebe trošiti riječi da Vam opišemo nezadovoljstvo, frustracije, ogorčenost pa i bijes korisnika usluga daljinskog grijanja grada Zenice.

Umjesto toga Vas pozivam da napravite brz, efikasan i nadasve PRAVEDAN korak koji će značajno umanjiti probleme građana zbog prečestih ispadanja sistema grijanja.

Sazovite hitnu sjednicu gradskog vijeća i donesite odluku o izmjeni odluke o načinu zagrijavanja grada Zenice (siguran sam da će administrativni stroj pronaći tačan naziv te odluke), sa samo jednom tačkom izmjene:

* U slučaju prekida isporuke toplotne energije korisnicima u toku grejne sezone, JP Grijanje će korisnicima, osim redovnog umanjenja računa za dane prekida, odobriti i iznos za potrošenu električnu energiju za zagrijavanje, , i to za po 100 Wh/m2 (tj. za 2,4 kWh/m2) za svaki dan prekida grijanja, po trenutno važećoj cijeni električne energije za domaćinstva JP EP BiH, ili nakon deregulacije po cijeni najskupljeg operatera koji ima minimalno 5% tržišnog udjela na području grada Zenice.*

Sada je red na vas da pokažete da su vam građani najbitniji.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem