Biznis

PRIJAVITE SE: Hippo English Olympiad takmičenje iz engleskog jezika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRIJAVITE SE: Hippo English Olympiad takmičenje iz engleskog jezika – Nakon sedam uspješnih i ove osme godine je započelo prijavljivanje i registrovanje za međunarodno Hippo English Olympiad takmičenje iz engleskog jezika, jedinog ove vrste u Bosni i Hercegovini, a ujedno jedino akreditovano i priznato takmičenje ove vrste u svijetu. Kako je čitav svijet postao jedno globalno selo, tako je i potreba za poznavanjem engleskog jezika sve veća i veća, ali i potreba za povezivanjem s ostatkom svijeta. S toga je „English without borders“ (engleski bez granica) ujedno i naša parola i moto. Sama činjenica da je prosle godine učestvovalo 35500 takmičara iz 40 zemalja svijeta, sa nasim BH takmičarima govori za sebe. Ono što meni kao koordinatoru za Bosnu i Hercegovinu daje poseban doživljaj i emociju jeste da pored tolikog broja takmičara, odličnih učenika i odličnih poznavaoca engleskog jezika, svake godine jedna mala ekipa iz Bosne i Hercegovine dođe do finala i skoro svaki put osvoji neko od prva tri mjesta. Onaj momenat kada prozovu našeg učenika, nastavnika, ime naše škole i na kraju ime naše domovine meni daje jedan neopisivo lijep osjećaj uspjeha i sreće, jer mi smo tada amabsadori i predstavaljamo Bosnu i Hercegovinu. Drugi veoma lijep i jak momenat jeste kada vidite svu tu djecu i nastavnike, iz skoro cijelog svijeta i svi su tu povezani samo jednim jezikom, druže se, šale se, razmijenjuju mišljenja, iskustva, svoje podatke i u kontaktu su i dan danas. Sve navedeno odaje jednu veoma lijepu i motivirajuću sliku u današnjem vremenu izgubljenih vrijednosti, te tračak nade u bolje sutra.

Osnovne informacije o ovom takmičenju:

Organizator olimpijade je Global Hippo Association sa centralom u Terni – Italija , predsednik Dr. Daniele Piacenti.

U saradnji sa ministarstvima prosvjete širom svijeta i adekvatnim partnerima u smislu organizacija koje se bave edukacijom, tijelima unutar samih ministarstava koje su određene za unapređenje nastave i rad sa talentovanom djecom, redovnim osnovnim , srednjim i privatnim osnovnim i srednjim školama kao i jezičkim centrima odnosno kompanijama koje omogućavaju akreditaciju znanja iz engleskog jezika i standardizaciju procesa učenja.

Ciljevi Hippo Olimpijade su :

– kreiranje okruženja u smislu upoznavanja učenika i nastavnog osoblja sa  međunarodnim standardima u nastavi engleskog jezika

– provjera znanja korištenjem međunarodno priznatih ispita kroz takmičenje

– povezivanje djece, nastavnika, škola iz cijelog svijeta u jedinstvenom projektu kroz Hippo olympijadu.

– širenje značaja mirnog suživota i multikulturalnosti

– motivisanje đaka za dodatnim radom kroz besplatne materijale obezbeđene preko Hippo web portala kako i portala prijatelja takmičenja

Mjesto i datum

– Preliminarna runda natjecanja se održava u svim školama koje žele da omoguće svojim đacima da u prostorijama svoje škole rade hippo natjecanje. Prijava je besplatna, škola nema nikakvih troškova. Global Hippo Association šalje ispite na adresu škole, a svi ispiti (međunarodno priznati ispiti GATEHOUSE AWARDS ispitnog odbora) ostaju poslije školi na korištenje kako bi mogli da svim đacima omoguće napredovanje u učenju.

Za Evropu datumi preliminarne runde su 21. ili 22.02.2020 – škole organizatori biraju jedan od dva datuma.

Polufinale 27-28/03/2020 se održava u većim gradovima, u skladu sa strukturom polufinalista. Hippo se trudi da maksimalno smanji troškove roditeljima, te se lokacije određuju kako bi se kandidati natjecali što bliže svom mjestu boravka. Prethodnih godina to su bili: Zenica, Tuzla, Sarajevo, Bileća, Brčko.

Hippo takmičenje je podijeljeno po nivoima koji odgovaraju CERFu, a sastoji se od kategorija koje se dijele po uzrastu i razredima.

Hippo se finansira samo iz participacija za učešće na natjecanju. Hippo ne prima donacije niti aplicira za iste, smatramo da na taj način čuvamo integritet samog takmičenja i ne dovodimo u sumnju rezultate.

Sponzori Hippo Olimpijade su univerzitet u Missouriju koji daruje za Hippo 4 i Hippo 5 dvije nedjelje summer experiance boravka na samom univerzitetu, te za svakog pobjednika  besplatne kurseve iz US Dual high School Diploma programa. Također GATEHOUSE AWARDS ispitni odbor daruje svim finalistima besplatne certifikate iz Engleskog jezika, a svim učesnicima Hippo Olimpijade popuste na polaganje ispita.

Prijave za Bosnu i Hercegovinu su otvorene do kraja janura 2020, a škole, nastavnici i učenici se mogu prijaviti na naš mail [email protected], putem službene stranice https://www.hippo-competition.org/ ili na nasem facebook profilu https://www.facebook.com/Step-by-step-Hippo-English-Competition-information-149910158795050/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno