Biznis

Prijavi se: konkurs za prijem u OS BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom raspisanog javnog konkursa za prijem oficira u Oružane snage Bosne i Hercegovine u više bh. gradova je organizovana javna prezentacija toga poziva. Javni poziv za 57 formacijskih mjesta otvoren je od 17. septembra ove godine, a traje do 8. oktobra. Na objavljeni konkurs se mogu prijaviti sve osobe mlađe od 27 godina koje imaju fakultetsku diplomu.

Javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (Konkurs ostaje otvoren 28 dana od dana objavljivanja)

Prijava na Javni konkurs za prijem u vojnu službu u Oružane snage Bosne i Hercegovine

Film o novom procesu odabira oficira u OS BiH 

Novi sistem odabira i obuke oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine je ključna aktivnost reforme odbrane koju su 2013. godine uveli Ministarstvo odbrane BiH i OS BiH, uz pomoć Ureda vojnog atašea Britanske ambasade u Sarajevu i NATO štaba u Sarajevu.  Cilj novog procesa odabira je podmladiti oficirski kadar Oružanih snaga BiH biranjem najboljih visokoobrazovanih vođa iz društva kroz odabir koji je transparentan, oslobođen korupcije i baziran strogo na zaslugama kandidata. Ovaj film prikazuje novi proces odabira prve generacije kandidata za oficire. Izradu ovog filma je finansirala Vlada Velike Britanije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno