Zenica

Prijave: volontiranje “Stariji brat, starija sestra”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

PRIJAVE za volontiranje na projektu „Stariji brat, starija sestra“ Projekat “Stariji brat, starija sestra” nastao je kao težnja da se kroz volonterski, društveno koristan angažman mladih, doprinese socijalnom uključivanju djece koja su smještena u dječijem domu ili potiču iz materijalno i socijalno ugroženih porodica. Ovaj projekat je namijenjen djeci
osnovnoškolskog uzrasta, između 7-14 godina. Druženje volontera/ki i djece traje jednu školsku godinu, prilikom koje će skupa provoditi 20 sati mjesečno. Tokom druženje dijete razvija povjerljiv i siguran odnos sa volonterom/kom, te dijete usvaja socijalno prihvatljiva ponašanja, moralne, kulturne vrijednosti i u svom volonteru vidi svog uzora.

Projekat “Stariji brat, starija sestra” je projekat NARKO NE organizacije iz Sarajeva i implementira se već više od 10 godina, a od ove godine je i Omladinsko udruženje REaktiv partner na projektu i član mreže SBSS (Stariji brat, starija sestra). Omladinsko udruženje REaktiv poziva sve zainteresirane studente/ice sa svih fakulteta Univerziteta u Zenici da se prijave za volontiranje na projektu “Stariji brat, starija sestra”. Volontiranje je dobrovoljni rad i jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.

Upravo volontiranjem na projektu “Stariji brat, starija sestra” možete doprinijeti kvalitetnijem životu mališana iz Doma za nezbrinutu djecu “Dom porodica” i na taj način uključiti ih u društvena dešavanja u našem gradu. Na poziv se mogu prijaviti svi redovni i vanredni studenti/ce sa svih fakulteta u Zenici, koji su spremni izdvojiti 20 sati koje će provoditi sa jednim djetetom iz Doma za nezbrinutu djecu. Volonteri čije aplikacije budu odobrene će biti pozvani na uvodnu edukaciju, tokom trajanja školske godine organizovati dva izleta zajedno sa djecom, usavršit će svoje socijalne vještine, kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme i najvažnije od svega postati uzor za svog “mlađeg brata, sestru”. Svi volonteri koji uspješno završe svoj volonterski angažman će po završetku školske godine dobiti certifikat.
Rok za slanje prijava je do 20.09. (nedjelja) do 23:59h, a prijaviti se možete na OVOM linku. Za više informacija slobodni ste nas kontaktirati putem maila [email protected] ili putem telefona na broj 061 453 130.

12016438 10207696369796364 1995120497 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno