Zenica

PRIJAVE U TOKU: Batonova edukativna ekskurzija “Travničke stare džamije i druge historijske znamenitosti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju resocijalizacije, edukacije, kulturne afirmacije, te isticanja svih historijskih znamenitosti naše domovine Bosne i Hercegovine, Udruženje „BATON“ Zenica organizuje edukativnu ekskurziju pod nazivom: TRAVNIČKE STARE DŽAMIJE I DRUGE HISTORIJSKE ZNAMENITOSTI

Posebno nam je zadovoljstvo da smo na zahtjev velikog broja članova: ratnih vojnih i civilnih invalida, te učesnika i stradalnika rata ponovo u prilici da organizujemo ovu edukativnu ekskurziju koja je planirana da se realizuje tokom mjeseca juna 2023. godine.

Cilj nam je prikazati grad Travnik iz malo drugačijeg ugla, a u toku ove jednodnevne edukativne ekskurzije, planarinano je da posjetimo slijedeće historijske znamenitosti i to: Gazi-aginu Sulemaniju- Šarenu džamiju, Poturmahalsku, Jeni Hasan- aginu, Lončaricu, Konatur i Lukačku džamiju.

Isto tako, planirana je posjeta hadzi Ali-begovoj džamiji uz koju je nekada djelovala medresa i sahat kula Mehmed-paše Kukavice, te neizostavna Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku.

Tokom ove posjete, nastojat ćemo da se osvrnemo i na historijske ličnosti Bosne i Hercegovine, koje počivaju u ovom gradu. Ovdje posebno ističemo turbeta šejha hadži Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka, te velikih vezira namjesnika i kapetana Bosanskog ejaleta.

Pozivamo sve ratne vojne i civilne invalide, sve učesnike i stradalnike rata, te simpatizere Udruženja „Baton“ Zenica da nam se pridruže na ovom i svim sljedećim edukativnim putovanjima koja Udruženje „Baton“ realizuje.

Sve informacije o simboličnoj cijeni karte i prijavi na putovanje možete dobiti na broj telefona: 061-028-039.

Predsjednik Udruženja “Baton” Zenica

Dr. sc. Amir Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno