Biznis

Prijave na radionicu “Moj prvi kod u Scratchu”

Prijave na radionicu “Moj prvi kod u Scratchu” – Centar za mlade INPUT organizuje besplatnu radionicu u okviru  obilježavanja Europske  sedmice kodiranja. Radionica “Moj prvi kod u Scratchu” ima za cilj da uvedemo djecu u svijet programiranja kroz igru i na zanimljiv način.

Programiranje je jedno od najtraženijih zanimanja sadašnjosti i budućnost i od velikog je značaja za djecu još od najranijeg uzrasta uvesti u ovaj zanimljivi svijet. Scratch je programski jezik koji prvenstveno podstiče kreativnost, samostalnost u razmišljanju i odlučivanju, logičko razmišljanje i vještinu rješavanja problema. Cij je da djeca kroz igru usvoje osnovna znanja iz oblasti programiranja, matematike, vizuelnog i interaktivnog dizajna. Ova radionica Scratch programiranja predstavljaja odličnu osnovu za nastavak učenja drugih programskih jezika.

Nakon osnovne obuke djeca će moći samostalno da naprave aplikacije, igrice, animacije u Scratch-u. Radionica će se održati u subotu 05.10.2019. od 12:00 do 15:00h. Pozivamo svu zaintersovanu djecu od 8 do 14 godina da se prijave na radionicu putem online obrasca u priloženom linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem