Zenica

Prijava za obuku korištenja interneta za penzionere

MZ Sejmen partner projekta Online Seniori u Zenici
MZ Sejmen partner projekta Online Seniori u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijava za obuku korištenja interneta za penzionere- Nakon realizovanih kurseva „Online Seniori“ o digitalnim tehnologijama u Sarajevu i Mostaru, kompanija Telemach i „AmCham“ BiH počeli su u Zenici s organizacijom posljednje u nizu planiranih edukacija o digitalnim tehnologijama za osobe treće dobi.

Narednih sedmica u prostorijama MZ „Sejmen“, koja je partner projekta „Online Seniori“ u Zenici, održavat će se besplatna predavanja za seniore, a na kraju edukacija, partneru projekta MZ „Sejmen“ bit će uručena i donacija.

„Rezultati projekta „Online Seniori“ pokazali su da u BiH postoji interes za korištenjem tehnologija među svim generacijama. Ponosni smo jer je do sada kroz projekat „Online Seniori“ prošlo 1000 osoba, između ostalog, predavača, volontera, polaznika, itd. Uručili smo 450 diploma do sada, a tek nam predstoje edukacije u Zenici. Edukacije u Zenici završit ćemo donacijom 20 uređaja partneru projekta i proglašenjem najboljih polaznika kojima ćemo uručiti i novčane nagrade“ – kazao je Kenan Đonko, direktor prodaje, korisničkih odnosa i marketinga kompanije Telemach.

Zanimljivo je i to da je u svakom gradu formirana napredna grupa „Online Seniora“, ali i da je osobe treće dobi najviše interesovalo kako se instaliraju aplikacije na pametnim telefonima, kako se uspostavlja mreža unutar stana, kako se koriste aplikacije za komunikaciju putem interneta, te kako se plaćaju računi putem internet bankarstva itd.

„Sa zadovoljstvom „AmCham“ u BiH podržava društveno korisne projekte kao što je projekat „Online Seniori“. Danas smo potpisali ugovor sa MZ „Sejmen“ koja ima zaista odlične uslove za realizaciju edukacija osoba treće dobi o digitalnim tehnologijama. Mislim da će ishod projekta kao i u Mostaru i Zenici biti pozitivan, te da ćemo seniore i u Zenici uvesti u svijet digitalnih tehnologija i na taj način im poboljšati kvalitet života “

Zainteresovani polaznici mogu se od ovog trenutka prijaviti na edukacije u Zenici putem kontakt telefona 032 973 973, putem stranice www.onlineseniori.ba, e-mail adrese: [email protected] ili [email protected], te putem ispunjenih prijavnica u korisničkom centru kompanije Telemach u Zenici, ulica Titova br. 2, kao i MZ „Sejmen“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno