Nogomet

Prijateljstvo se nastavlja: RK Čelik pozvan u Budvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon rukometnog turnira u Zenici- PRIJATELJSTVO SE NASTAVLJA – RK ČELIK POZVAN U BUDVU

• RK Čelik sa svih strana dobija čestitke za odlličnu organizaciju ovogodišnjeg turnira Zaim Kobilica, na kome je prikazan odličan rukomet
Nakon odlično, po mnogim ocjenama do sada najbolje organizovanog tradicionalnog rukometnog turnira Zaim Kobilica, RK Čelik, kao organizator, i dalje sa svih strana dobija čestitke za odličnu organizaciju ovogodišnjeg turnira Zaim Kobilica, na kome je prikazan odličan rukomet. Jednoglasna ocjena svih sudionika je da je ovo jedan od najbolje organizovanih turnira u našoj državi, koji je u Gradskoj areni Husejin Smajlović započeo intoniranjem crnogorske i bosanskohercegovačke himne, a završio zajedničkom svečanom večerom, druženjem i uručenjem zlatnih medalja (RK Budvanska rivijera), srebrnih (RK Čeliku) i bronzanih medalja (RK Kaknju).

Hvala svima!

Predsjednik RK Čelika i Organizacionog odbora turnira Pane Škrbić je zahvalio svim učesnicima, posebno osvajačima pehara i medalja:

– Hvala svim ekipama i svim učesnicima turnira, našim prijateljima iz Budve, Sarajeva i Kaknja. Hvala onima koji su turnir pomogli i hvala svim ljubiteljima rukometa koji su pratili ovaj turnir. Turnir je, pored sportske borbe, fer pleja i viteškog nadmetanja, uputio poruke ljubavi, saradnje, prijateljstva mira, a protiv mržnje, korupcije i zla. Bio je ovo do sada najboje organizovan i najkvalitetniji turnir, što potvrđuju izjave svih sudionika turnira u ,,knjizi utisaka turnira”. Vidjeli smo odličan rukomet, fer i sportsku borbu. Pored jakog turnira i nadmetanja rukometaša na terenu, imali smo lijepo druženje svih ekipa, posebno na zajedničkoj svečanoj večeri ekipa, gdje su svim igračima uručene zlatne medalje (RK Budvanska rivijera), srebrne (RK Čelik) i bronzane medalje (RK Kakanj). Još jednom – hvala i čestitke svim učesnicima turnira, posebno našim prijateljima iz Crne Gore na osvajanju prvog mjesta, na pobjedničkom peharu i medaljama.

Doviđenja do narednog turnira 2023. u istom i još širem sastavu!

Poziv Čeliku za Budvu

Ivan Sekulović je prije odlaska iz Zenice dao sljedeću izjavu:

– Čestitam RK Čeliku na sjajnoj organizaciji turnira! Nama je veliko zadovoljstvo i čast, meni kao predsjedniku Kluba, tako i cijele ekipe Budvanske rivijere, što smo učestvovali na ovom izuzetno jakom i fenomenalno organizovanom turniru koji nosi ime jednog od najboljih igrača RK Čelika i BiH svih vremena, Zaima Kobilice. Bez ikakve kurtoazije iskreno želim reći: odličan rukometni turnir u Zenici, savršena organizacija turnira, savršeno gostoprimstvo prije svih, od predsjednika RK Čelika Paneta Škrbića, ali isto tako svih Zeničana koje smo sretali prilikom boravka u ovom prelijepom gradu. Jednostavno – oduševljeni smo gradom i ljudima u Zenici i veliko hvala svima! Sa nestrpljenjem očekujem da RK Čeliku uzvratimo neizmjerno gostoprimstvo, koga pozivamo u Budvu. Nadam se tom brzom susretu. Čast nam je sarađivati sa tako odlično organizovanim klubom koji ima izuzetno dugu tradiciju sa više od 70 godina postojanja i sjajnog predsjednika Škrbića i upravu Kluba. Uskoro ćemo u Budvi potpisati sporazum o sportskoj i prijateljskoj saradnji sa RK Čelikom – izjavio je Sekulović.

Odličnan rukomet

Slične izjave dali su i ostali učesnici turnira u Zenici.

Brano Božović, trener RK Budvanske rivijere koji je selektor juniorske i pomoćnik selektora ,,A” reprezentacije Crne Gore:

– Za budućnost rukometa u državama bivše Jugoslavije se ne treba brinuti, jer imamo odličnih ekipa u svim državama. Dokaz je ovaj turnir u Zenici, sa sjajnim ekipama i rkuometašima. Veoma sam zadovoljan kvalitetom ekipa iz Bosne i Hercegine koje su učestvovale na ovom turniru, posebno mladom ekipom RK Čelika, što je jedna sjajna momčad, koja se dobro nosila s nama u finalnoj utakmici. Da ovo nije kurtoazija i fraza, govori činjenica da sam ,,bacio oko” na dva igrača RK Čelika koja bih u budućnosti volio vidjeti u svom timu. Ovo je za nas bio odličan test u okviru priprema naše ekipe za nastavak takmičenja, jer smo pretendenti na duplu krunu Crne Gore (prvenstvo i Kup). Hvala na odličnoj organizaciji turnira, hvala na gostoprimstvu i druženju – izjavio je trener Budve, Brano Božović.

Pobijedio je sport

Miki Filipović, trener RK Čelika:

– RK Budvanska rivijera je veoma ozbiljna ekipa na regionalnom nivou, sa dosta sjajnih igrača. Čestitam gostima iz Crne Gore na odličnoj igri i zasluženo osvojenom prvom mjestu. Gledali smo odličan turnir, u kome su sve četiri ekipe dale maksimum. Zadovoljan sam i igrom moje ekipe, koja je tek na 50 odsto pripremljenosti za naredno prvenstvo. Sve u svemu: odličan turnir u kome je pobijedio sport, pobijedio je rukomet – kaže Miki Filipović.

Super organizacija

Zuhdija Korkalić Zule, trener ORK Bosna Sarajevo:

– Zaista super turnir i super oraganazacija turnira. Imali smo dvije dobre utakmice. Hvala Čeliku i ostalim ekipama na fer pleju i dobrim utakmicama.
Haris Veispahić, predsjednik RK Kakanj:

– Drago mi je da smo učestvovali na ovom odlično organizovanom turniru od strane Čelika. Inače, ranije smo organizovali sastanak sa rukovodstvom Čelika i dogovorili dobru saradanju ova dva komšijska kluba.

U borbi za treće mjesto ekipa RK Kaknja je pobijedila ORK Bosnu iz Sarajeva rezultatom 34:31 (poluvrijeme 16:16).
Konačan poredak ekipa: 1. RK Budvanska rivijera, 2. RK Čelik, 3. RK Kakanj i 4. ORK Bosna, Sarajevo.

Najbolji igrač turnira: Balša Račić (RK Budvanska rivijera), najbolji stijelac turnira je Bakir Pirić (17 pogodaka, RK Čelik), a najbolji golman Admir Hadrović (RK Čelik).

RK Čelik protiv HC Kuwaita

Rukometaši RK Čelika već u utorak, 13. septembra, u dvorani Hils u Sarajevu, igraju novu prijateljsku utakmicu, ovoga puta protiv desetotrustog prvaka države Kuwait – HC Kuwait club. Čelik će igrati u kompletnom sastavu i to će biti generalna proba tima pred početak prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno