Nogomet

Prijateljski susreti „U-15“ selekcija BiH i Crne Gore u Trening centru u Zenici

Prijateljski susreti „U-15“ selekcija BiH i Crne Gore u Trening centru u Zenici – Pionirski reprezentativci Bosne i Hercegovine odigraće u Trening centru NS/FS BiH u Zenici dvije prijateljske utakmice sa vršnjacima iz Crne Gore.

Prvi meč na programu je 26. septembra u 16:00 sati, a drugi 28. 9. u 10:30.

Selektor Zoran Erbez o ovoj reprezentativnoj akciji kaže:

„Ovo će biti prve utakmice za generaciju igrača 2004. godište. Još nismo završili sa regionalnim okupljanjima elitnih omladinskih igrača, tek predstoje kampovi za igrače sa područja Tuzle i Bijeljine, kao i za mladiće iz dijaspore, tako da će u predstojećem periodu još mladih fudbalera imati priliku da se pokaže. Pratili smo igrače u završnici prvenstava u kojim se takmiče i trudimo se da okupimo one najbolje.“

Erbez je još dodao:

„Svi igrači će imati priliku da se pokažu. Ovo je praktično uvod u narednu godinu gdje ovu generaciju očekuje više okupljanja i utakmica. To će nam poslužiti da napravimo što bolju selekciju i za kadetsku reprezentaciju. NS/FS BiH nam je omogućio da na vrijeme krenemo sa radom sa ovom generacijom i što više okupljanja budemo imali, lakše ćemo napraviti pravu selekciju.“

Na spisku selektora Zorana Erbeza našli su se:

Đorđe Vojvodić (Borac), Ivan Primorac (Široki Brijeg), Miloš Predragović (Željezničar ST Banja Luka), Petar Šarić (Metalleghe BSI), Nermin Mujkić (Sarajevo), Aleksandar Gavrić (Krupa), David Dujmović (Jedinstvo Bihać), Armin Durić (Mjondalen IF, Norveška), Irfan Ramić (Željezničar), Darko Hrkalo (Željezničar), Marko Babić (Borac), Ivan Ivić (Tomislav), Aleksandar Kahvić (Mineral Tešanj), Srđan Beuk (Kozara), Matej Šakota (Zrinjski), Jahja Bajrić (Sarajevo), Adnan Berbić (Mladost DK), Harun Husić (Željezničar), Anes Krdžalić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Hamza Redžić (Sloboda), Nikola Radić (Wiener SC), Dominik Čeko (Široki Brijeg).

Bh. pioniri će se okupiti u ponedjeljak, 24. septembra u zeničkom Trening kampu.

nfsbih.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem