Zenica

Prigodnim programom osuđenici KPZ Zenica obilježili Dan nezavisnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST- U povodu Dana nezavisnosti BiH, osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici, a koji su članovi dramske i muzičke sekcije, uz asistenciju osoblja Zavoda te dramskog pedagoga i direktora zeničkog pozorišta Miroljuba Mijatovića, danas su priredili prigodan program koji je oduševio sve prisutne.

Kako je to postala već tradicija, programski dio sadržavao je muzički i recitatorski dio, a svečanosti u povodu 1. marta prisustvovali su brojni osuđenici, stražari i drugo osoblje Kazneno-popravnog zavoda na čelu sa direktorom Rusmirom Isakom.

Po završetku prigodnog programa, prisutnima se obratio direktor Isak, koji je ukazao na značaj Dana nezavisnosti BiH, ali se i zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju i očuvanju nezavisnosti naše države.

-Čestitam učesnicima na fenomenalnom programu, ali i zahvalim svima koji su bili uključeni u njegovu realizaciju. Bosna i Hercegovina je zemlja svih nas i ovom prilikom želim čestitati Dan nezavisnosti BiH svim Bosancima i Hercegovcima u želji da gradimo prosperitet i demokratiju BiH za bolju budućnost svih građana jedine nam domovine Bosne i Hercegovine – kazao je direktor Isak.

Ova svečanost bila je prilika i da se osvrne na rad tokom proteklih šest mjeseci otkako je imenovan na itekako odgovornu funkciju direktora najstarijeg zatvora zatvorenog tipa u Federaciji BiH.

-Prije šest mjeseci kada sam imenovan za direktora i kada su me svi napadali vi ste vjerovali u mene, mislim na kompletan zatvor, te pružili maksimalnu podršku i hvala vam na tome. Nakon šest mjeseci nema potrebe više govoriti šta sam i ko sam budući da se sve vidi jer je moj rad transparentan. Moj cilj je samo jedan – unaprijediti zatvor na jedan viši stepen, tamo gdje mu je i mjesto. U historiji zatvora nikada nije bio direktor koji je bio bez oraha u džepu i svoj rad obznanjivao transparentno sve ono što radi jer radi po zakonu – rekao je direktor Isak, dok je njegov govor u više navrata prekidao aplauz.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno