Zenica

Prevodioci zbirke hadisa kod muftije

U petak 24. aprila 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je prof. dr. Šefika Kurdića i dr. Semira Rebronju, prevodioce Muslimove zbirke hadisa.

Dr. Kurdić i dr. Rebronja obavijestili su muftiju da je Muslimova zbirka hadisa s komentarom na bosanskom jeziku upravo izašla iz štampe u izdanju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i Centra za proučavanje orijentalne civilizacije i kulture. Prevodioci su muftiji zeničkom poklonili prvi primjerak kompleta Muslimove zbirke hadisa i zahvalili se muftiji i njegovim saradnicima na pomoći koju su iskazivali u toku realizacije ovog zahtjevnog projekta.

Nakon što se prevodiocima zahvalio na posjeti, muftija zenički, između ostaloga, iskakao je: „Mi u Islamskoj zajednici možemo biti ponosni što pred sobom danas imamo prevedenu na bosanski jezik Muslimovu zbirku hadisa, pored Buharijeve zbirke hadisa, Tirmizijine zbirke hadisa i Sunena Ebu Davuda, koji su ranije prevedeni“.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem