Biznis

Prevent će proizvoditi presvlake za Ford Focus, posao za 500 radnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ASA Preventa, potvrdio je informaciju o velikom poslovnom aranžmanu koji je sarajevska firma sklopila s atomobilskim gigantom Fordom.

“Riječ je zapravo o ranije sklopljenom dugoročnom ugovoru za koji se upravo pripremamo jer se radi o velikom poslu. Ugovorili smo isporuku 1.000 platnenih automobilskih presvlaka dnevno za Ford Focus. I ranije smo radili s Fordom, ali ne za tu vrstu automobila, i ne u tako velikom obimu”, rekao je Smailbegović za Slobodnu Bosnu.

Platno za autopresvlake proizvodit će se u Preventovom pogonu u Visokom, a Smalibegović kaže da će Prevent uposliti još nekoliko stotina radnika koji će prethodno proći neophodnu obuku.

“Oni će biti uposleni u postrojenjima šivaone Preventa u Goruši, no prethodno će svi novouposleni radnici proći neophodnu edukaciju. Još nismo utvrdili tačan broj radnika koje namjeravamo zaposliti, ali mogu reći da se broj kreće u rasponu od 300 do 500 radnika, što zavisi od obima drugih poslova koje smo ranije ugovorii i koje ćemo tek ugovoriti”, rekao je Smailbegović, uz napomenu da će isporuka 1.000 autopresvlaka dnevno početi od marta naredne godine i trajati do marta 2024. godine, uz mogućnost da se ugovor produži.

Inače, na portalu visokoin.com, objavljen je oglas da Prevent traži 400 radnika u Visokom. U tekstu se radnici pozivaju da se prijave na kurs šivenja koji će uz instruktore steći osnovnu obuku, vještine i znanja i tako sebi osigurati posao.Za sve polaznike kursa osigurani su prevoz i ishrana.

Izvor: akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno