Zenica

Prevencija maloljetničke delikvencije

Prevencija maloljetničke delikvencije
Prevencija maloljetničke delikvencije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prevencija maloljetničke delikvencije- U prostorijama Gradske uprave Zenica održan redovan sastanak Multidisciplinarnog tima za prevenciju maloljetničke delikvencije koji u Gradu Zenica funkcionira u okviru projekta “Pravda za svako dijete”.

Multidisciplinarni tim je predvodio v.d. Gradonačelnik Selver Keleštura. Na sastanku su prezentirane aktivnosti na provedbi Akcionog plana za 2016. godinu. Zenica je ovom prilikom od strane partnera Biroa za ljudska prava istaknuta kao primjer dobre prakse u realizaciji zadataka iz Akcionog plana i primjeni alternativnih mjere na prevenciji maloljetničkog prestupništva.

Projekt “Pravda za svako dijete” implementira se u saradnji sa Biroom za ljudska prava iz Tuzle uz podršku Vlade Švicarske i Švedske agencije za razvoj SIDA, te nadležnim resornim ministarstvima i institucijama.Cilj projekta je zaštita djece izložene riziku i djece u kontaktu sa pravosudnim sistemom u BiH. Učesnici u projektu nastavljaju pružati podršku jačanju sistema zaštite djece u sukobu i kontaktu sa zakonom.Poseban fokus je na podršci primjene alternativnih mjera i prevenciji maloljetničkog prestupništva.

I ovom prilikom stavljen je akcenat na prevenciju, prije svega u osnovnim i srednjim školama te još boljoj saradnji sa Centrom za socijalni rad .Takođe, predloženo je da se sa organizacijama iz NVO nastave projekti koji imaju za cilj kvalitetnu organizaciju i korištenje slobodnog vremena djece školskog uzrasta kroz bavljenje sportom i drugim aktivnostima.

zenica.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno