Zločini

Prevara u Peharama, razbojništvo na Mošćanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Pehare, službenici uniformisane policije su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo “Golf”, registarskih oznaka GIMH-1111, kojim je upravljalo lice H.H. iz Zenice. Prilikom kontrole ustanovljeno da navedene registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu, nakon čega je sporno vozilo privremeno oduzeto i isto će biti predmet potrebnih provjera, u sklopu aktivnosti koje se poduzimaju na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

U mjestu Mošćanica, od strane nepoznatog lica izvršena je drska krađa nad ženskom osobom K.Š., od koje je tom prilikom sa vrata otrgnut zlatni lančić. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog djela.

Na recepciji hotela “Zenica”, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo prevare na način da je isto prilikom izlaska iz hotela ostavilo ličnu kartu, te saopštilo da će po povratku u hotel izmiriti dug u iznosu od 850,00 KM, što nije učinilo. Od strane službenika policije su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno