Sudske klupe

Pretresi FUP-a u KBZ: Izuzimanje dokumentacije i dokaza u vezi mogućih koruptivnih radnji na Odjelu hirurgije

Podijeli ovu vijest:

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jutros su započeli pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica, potvrđeno je Zenicablogu. Prema informacijama koje ima naš portal, pretresi se vrše na Odjelu za hirurške bolesti. Pretres i izuzimanje dokumentacije i određenih materijalnih dokaza obavljeno je a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nezvanično, radilo se o dokumentovanju sumnje i prijave zbog “uzimanja novca” od strane pacijenata i njihovih porodica, ali za sada nije poznato više. Također, nema informacija da je bilo ko priveden ili uhapšen. Djela se dovode u vezu sa koruptivnim krivičnim djelima, a izuzeti su dokazi koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku. Za sada se očekuje da se javno oglasi ili FUP ili Tužilaštvo ZDK, uz čiji nadzor su pretresi vršeni ili pak nadležni sud koji je izdao nalog,

-Mogu jeidno potvrditi da pripadnici FUP-a rade na dokumentovanju slučaja pod nadzorom Tužilaštva. Mi smo im na raspolaganju za sve što traže, ali razumijete da nemamo ni pravo, ni mogućnost da komentiramo istrage, da mi iznosimo bilo kakve podatke ili ocjenjujemo radnje koje su u toku. Bitno je napomenuti da je odnos vrlo korektan i neka ljudi rade svoj posao, mi smo tu da im pomognemo, rekao je za Zenicablog direktor KBZ dr. Rasim Skomorac.

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu ove istrage.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno