Zločini

Presuđeno za pokušaj ubistva sjekirom u Blatuši – napadaču šest mjeseci psihijatrijskog liječenja na Sokocu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tridesettrogodišnji Senad Al Hamdani iz Zenice, koji je sjekirom napao Ensara Huskića 14. januara ove godine, presudom Kantonalnog suda u Zenici početkom ovog mjeseca proglašen je krivim za pokušaj ubistva, a presudom ovog suda, na osnovu vještačenja psihijatra, “kažnjen” je šestomjesečnim boravkom u specijaliziranoj psihijatrijskoj klinici na Sokocu.

Al Hamdani (rođen 1989.), naime, prema analizi vještaka Hidajeta Jabandžića je Huskića pokušao ubiti u “neuračunljivom stanju usljed duševne bolesti psihotičnog poremećaja nalik na shizofreniju F23.2.”, zbog čega se na osnovu važećih zakonskih odredbi ne može osuditi na zatvorsku kaznu zbog nespornog pokušaja ubistva, nego se upućuje na polugodišnje liječenje.

Huskić dobio ranu na nosu, desnoj polovini lica, višekomadni prelom kostiju nosa i hrskavice, prelom tvrdog nepca i kosti gornje vilice desno sa pomakom fragmenta uz oštećenje arterije lica i njenih ogranaka sa trajnim posljedicama deformiteta nosne piramide, zbog čega je liječen u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Odbrana Senada Al Hamdanija je u potpunosti prihvatila dokaze tužilaštva i nije negirala izvršenje ovog djela, a nalaz vještaka – psihijatra je “presudio” u izricanju krivično-pravne sankcije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno