Nogomet

Press ženske nogometne reprezentacije

Press ženske nogometne reprezentacije
Press ženske nogometne reprezentacije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske nogometne reprezentacije- Sutra, utorak 12.04.2016.godine, u Zenici se igra kvalifikacijska utakmica BiH – Engleska (16 sati) za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017.godine. Utakmica se igra na glavnom terenu stadiona Trening centra N/FSBiH, koji se nalazi na crkvičkom brdu. Ulaz za gledaoce je slobodan.

Tim povodom u Trening centru N/FS BiH u Zenici, danas je održana press konferencija.
Prisutnim su se obratili: Samira Hurem, selektorka ženske reprezentacije BiH, te reprezentativke Alisa Spahić i Milena Nikolić. Moderator na presu bila je Slavica Pecikoza, portparol ženske reprezentacije.

Ženska seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, u Trening centru N/FS BiH u Zenici, priprema se za kvalifikacionu utakmicu protiv velikog favorita, Engleske. U ekipi selektorke Samire Hurem vlada dobra atmosfera, očekuju pune tribine i veliku podršku našoj reprezentaciji u sutrašnjem duelu protiv favorizovanih Engleskinja, koje su treća reprezentacija u svijetu.

Selektorka Hurem se zahvalila predstavnicima medija i na pažnji koju su posvetili našoj ženskoj reprezentaciji: „Sretna sam, jer ženski fudbal pravi velike korake naprijed. Pažnja koju dobijamo uoči utakmice sa Engleskom za nas je velika pobjeda. Igračice, kao i mi u stručnom štabu se osjećamo predivno. Radili smo dobro ovih dana, analizirali još protivnika, o kojem u principu sve i znamo. Ako ponovimo igru iz prošle utakmice biće dobro po nas. Nadam se lijepom ambijentu i punim tribinama.“

Upitana o sutrašnjem protivniku selektorka kaže: „Engleska je odlično organizovana ekipa, koja igra brzo i agresivno, slično kao i njihov muški tim. Mi moramo nastojati da spriječimo ono što oni mogu da urade i da se postavimo defanzivno. Nadam se da ćemo uspjeti da odradimo sve što smo uvježbavali. Igrale smo u Engleskoj i nismo zaslužile da budemo poražene sa 0:1, zaslužile smo bar remi“- zaključuje selektorka Samira Hurem.

Alisa Spahić, standardna reprezentativka BiH, sa nestrpljenjem očekuje početak utakmice: „Atmosfera u ekipi je odlična. Spremne smo i jedva čekamo da istrčimo na teren. Obećavamo da ćemo pružiti maksimum sutra.“- kazala je kratko Alisa Spahić.

I naš najbolji golgeter, Milena Nikolić, zahvalila se medijima na podršci ženskoj reprezentaciji: „Skoncentrisane smo na utakmicu i spremne da ostavimo srce na terenu. Važno nam je da odbranimo naš gol i ako to bude funkcionisalo, sigurna sam da ćemo napraviti nešto i u napadu. Mnogo nam znači podrška koju smo dobili uoči utakmice, pogotovo od naših muških kolega Džeke, Begovića, Spahića, Zukanovića.
Uz naš bosanski inat i podršku možemo do uspjeha“. rekla nam je Milena Nikolić.

Na kraju, selektorka Hurem žali što ne može sutra igrati Amela Kršo, sa kojom bi naš napad bio ubojitiji. Izdiktirala nam je sastav koji će izvesti protiv Engleske: Hodžić, Aleksić, Hasanbegović, Kuliš, Amira Spahić, Alisa Spahić, Šešlija, Hadžić, Lihović, Radeljić, Nikolić.

Da ponovimo, kvalifikacijska utakmica za naredno Evropsko nogometno prvenstvo za žene između Bosne i Hercegovine i Engleske igra se, u utorak 12.aprila, na glavnom terenu Trening centra NFS u Zenici s početkom u 16 sati. Nogometni savez je odlučio da kapije u Trening centru budu otvorene za sve navijače i ulaz za ovu utakmicu je besplatan.

Raspored i rezultati utakmica bh. reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji 2017.godine, grupa 7:

25. 09. 2015. Belgija-Bosna i Hercegovina 6:0
23. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Estonija 4:0
27. 10. 2015. Bosna i Hercegovina-Belgija 0:5
25. 11. 2015. Srbija-Bosna i Hercegovina 0:1
29. 11. 2015. Engleska-Bosna i Hercegovina 1:0
12. 04. 2016. Bosna i Hercegovina-Engleska
06. 06. 2016. Estonija-Bosna i Hercegovina
20. 09. 2016. Bosna i Hercegovina-Srbija

Tabela grupe 7:
Women’s Euro, Qualification Group 7 2017.
P W D L Golovi Bod
1 Belgium 4 2 2 0 13:2 8
2 England 3 2 1 0 10:1 7
3 Serbia 4 2 1 1 5:2 7
4 Bosnia & Herzegovina 5 2 0 3 5:12 6
5 Estonia 4 0 0 4 0:16 0

E.Imamović za Zenicablog

51fe3866-3555-4bed-8ba7-fd7fcf6d0423



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno