Nogomet

Press ženske nogometne reprezentacije BiH – Žele nastaviti pobjednički niz

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske nogometne reprezentacije BiH  Sutra, četvrtak 05.marta 2020.godine, u Zenici se igra šesta kvalifikacijska utakmica ženske bh. reprezentacije, BiH – Izrael (14:30 sati) za Evropsko prvenstvo 2021.godine. Utakmica se igra na glavnom terenu stadiona Trening centra N/FSBiH, koji se nalazi na crkvičkom brdu. Ulaz za gledaoce je slobodan uz gratis ulaznicu.

Tim povodom u Trening centru N/FS BiH u Zenici, održana je službena press konferencija.

Prisutnim su se obratili: Samira Hurem, selektorka ženske reprezentacije BiH, te reprezentativke Milena Nikolić, kapiten reprezentacije i Marija Aleksić.

Moderator na presu bio je Dinko Čeko, portparol ženske reprezentacije.

Ženska seniorska nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog četvrtka, u Trening centru N/FS BiH u Zenici, igra svoju šestu kvalifikacionu utakmicu u grupi B za Evropsko prvenstvo 2021.godine.

Selektorka Samira Hurem, pred ovu utakmicu sa Izraelom, kaže da su od 01.marta ovdje u Trening centru, a da su od juče potpuno kompletne:

-Obavili smo jako dobru pripremu za utakmicu, igračice su radile kvalitetno na treninzima. Našu posljednju kvalifikacionu utakmicu smo odigrali upravo protiv Izraela i dobro poznajemo protivnika. To je kvalitetna i iskusna ekipa. Mi smo bili bolji u Izraelu i pobijedili, ali bilo je i grešaka sa naše strane u tom meču. Tokom priprema smo radili na ispravljanju tih grešaka i vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti tri boda. Naša grupa je teška, ali na dobroj smo poziciji. Treći smo sa devet bodova i mnogo bi nam značilo da osvojimo još šest u predstojećim utakmicama sa Izraelom i Maltom. U ovim kvalifikacijama imamo odličnu priliku da popravimo rejting i da budemo treći u grupi, zato nam je svaki bod bitan.

Na taj način bismo na narednim žrijebovima bili u boljem šeširu i otvorili bismo sebi vrata za nešto više. Ovaj tim je pokazao da je na dobrom putu, da želi da napravi iskorak i da može napraviti veoma dobre stvari za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini -, kazala je, između ostalog, selektorka Hurem.

Kapiten ekipe, Milena Nikolić, ističe nikad bolju atmosferu u ekipi:

-To se pozitivno odrazilo i na naše rezultate, koji su odlični iako nam je ekipa mlada. Maksimalno se pripremamo za ove utakmice. Fokusirane smo na Izrael i želimo da nastavimo niz pobjeda. Igramo na našem terenu, pred našom publikom i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i osvojiti bodove -, izjavila je Milena Nikolić.

I reprezentativka Marija Aleksić ističe sjajnu atmosferu u ekipi i da jedva čeka sutrašnji meč:

-U ovim kvalifikacijama igramo veoma dobro, osvojili smo devet bodova i postigli 12 golova. Maksimalno smo skoncentrisani da što bolje odradimo kvalifikacije. Stručni štab, igračice, svi imamo zajednički cilj, a idemo ka cilju zajedno, onda je mnogo lakše. Nadamo se da ćemo još jednom se pokazati u najboljem svjetlu na našem terenu -, rekla je, ukratko, Marija Aleksić.

Pozivamo navijače da dođu na utakmicu i da podrže našu žensku reprezentaciju u ovim dosta uspješnim kvalifikacijama, ulaz na utakmicu je slobodan, a utakmica Bosna i Hercegovina-Izrael počinje sutra, 05.3. u 14:30 sati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Tekst i foto: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno