Nogomet

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Utorak u 17,30 sati BiH – Kazahstan u Trening centru u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Utorak u 17,30 sati BiH – Kazahstan u Trening centru u Zenici – Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Utorak u 17,30 sati BiH – Kazahstan u Trening centru u Zenici

Danas, 11.juna 2018.godine  u Trening centru NFS BiH u Zenici, održana je press konferencija ženske „A“ nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019 u Francuskoj, sa selekcijom Kazahstana.

Utakmica BiH-Kazahstan će biti odigrana sutra, utorak 12.juna 2018.godine u 17,30 sati sati u Trening centru u Zenici, ulaz je slobodan.

O narednoj utakmici protiv Kazahstana, kao i posljednjoj utakmici od prije nekoliko dana u Velsu, govorile su selektorka Samira Hurem, reprezentativke Milena Nikolić (kapiten) i Lidija Kuliš, reprezentativka, zamjenica kapitena.

Selektorka Samira Hurem prvo se osvrnula na proteklu utakmicu i poraz od Velsa na gostovanju.

-Naš cilj je bio da osvojimo tri boda protiv Velsa, tada bi i raspoloženje u ekipi bilo još bolje. Mi smo pružili tamo koliko smo mogli, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Fale nam neke standardne igračice. U prvom poluvremenu smo možda imali i više od igre od Velsa, ali na kraju smo bili poraženi. Vidjeli su se i fizički nedostaci naše ekipe u odnosu na protivnika -, kazala je Hurem.

O sutrašnjem susretu protiv Kazahstana selektorka Hurem je izjavila:

-Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova-.

Kapiten naše reprezentacije, Milena Nikolić, očekuje pobjedu:

-Što se tiče utakmice sa Velsom, u prvom poluvremenu smo im dobro parirali i imali bolje šanse koje nismo iskoristili. U nastavku je domaćin igrao visok presing i imao inicijativu. Naša Envera Hasanbegović je odbranila i penal, ali ni poslije toga nismo uspjeli da se podignemo na viši nivo i poražene smo. Sutra nas očekuje novi meč. Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu –kazala je Nikolić.

Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima talentovane mlade fudbalerke:

-Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u sutrašnjem susretu – , zaključuje Kuliš.

Inače, u prvh šest utakmice kvalifikacija za SP selekcija BiH zabilježila je jednu pobjedu i pet poraza. Prvo su rezultatom 2:0  pobijedili Kazahstan u gostima 21.10.2017., da bi tri dana kasnije rezultatom 4:0 poražene od selekcije Engleske u Engleskoj. Drugi poraz naša selekcija doživjela je u Zenici 28.11.2017.godine od Velsa sa 0:1, a treći, takođe u Zenici, od Rusije sa 1:6, 05.aprila 2018.godine. Četvrti poraz od Engleske u Zenici 10.aprila 2018. (0:2), a peti u Velsu 07.juna 2018. od 0:1. Pored utakmice sa Kazahstanom, našoj reprezentacije predstoji još samo jedan susret u kvalifikacijama i to u Rusiji 04.septembra 2018.godine.

Pozivamo naše navijače da dođu u Trening centar u utorak od 17,30 sati da podrže naše Zmajice i da im budu vjetar u leđa, ali i da u duhu fair-playa aplauzom isprate svaki atraktivan potez na utakmici.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno