Nogomet

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Utorak u 16 sati BiH – Engleska u Trening centru u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press ženske „A“ reprezentacije BiH – Utorak u 16 sati BiH – Engleska u Trening centru u Zenici – Danas, 09.aprila 2018.godine u Trening centru NFS BiH u Zenici, održana je press konferencija ženske „A“ nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči 5.utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019 u Francuskoj, sa selekcijom Engleske.
Utakmica BiH-Engleska će biti odigrana sutra, utorak 10.aprila 2018.godine u 16 sati sati u Trening centru u Zenici, ulaz je slobodan.

U prve četiri utakmice kvalifikacija za SP selekcija BiH zabilježila je jednu pobjedu i tri poraza. Prvo su rezultatom 2:0 pobijedili Kazahstan u gostima 21.10.2017., da bi tri dana kasnije rezultatom 4:0 poražene od selekcije Engleske u Engleskoj. Drugi poraz naša selekcija doživjela je u Zenici 28.11.2017.godine od Velsa sa 0:1, a treći, takođe u Zenici, od Rusije sa 1:6, 05.aprila 2018.godine.
O narednoj utakmici protiv Engleske, kao i stanju našeg ženskog nogometa, govorile su selektorka Samira Hurem, reprezentativke Milena Nikolić (kapiten) i Envera Hasanbegović, golmanica naše reprezentacije.

Selektorka Samira Hurem prvo se osvrnula na proteklu utakmicu i poraz od Rusije od prije četiri dana. Istakla je kako smo se dobro nosili prvih 30-ak minuta, postigli gol i stvorili dvije dobre šanse u toku utakmice protiv vrlo jake ekipe Rusije.

O opštem stanju u našem ženskom nogometu selektorka je prisutnim izložila svoje viđenje:

-Napravili smo pomak u posljednje vrijeme, napredovali na UEFA listi i sad se i više očekuje od nas. Drago mi je što je to tako, jer smo mi reprezentacija koja napreduje, uči, razvija se. Ljudi znaju šta smo napravili u proteklom periodu, pa se od nas očekuje da pobijedimo ekipu poput Rusije, ali nismo mogli iznenaditi Rusiju. Nama je potrebna podrška i nastavljamo sa radom.

Do nedavno smo se samo branili protiv jakih protivnika, a sada pokušavamo nešto više, da napadamo i da se pokušamo „nositi“ sa svjetskim velesilama u nogometu. Mi imamo mali broj kvalitetnih igračica i klubova, a u Rusiji ima 50.000 nogometašica i nekoliko liga i lako je tu selektirati kvalitet. Nama kada nedostaje jedna standardna, kvalitetna igračica, ekipa je slabija 30%, jer to mlada igračica teško može nadomjestiti. Sada nam nedostaje Dajana Spasojević i to je teško popuniti. Ja sam zadovoljna borbenošću naših igračica, ali smo neke golove primili nakon naših pozicionih greški, koje se ne bi smjele događati.

Bilo bi mi krivo da izgubimo od ekipa koje su u približno u istom rangu sa nama, a ovako…-, kazala nam je selektorka Hurem.
Za sutrašnjeg protivnika Englesku kaže da je dovoljno reči da su prvakinje Evrope i treće u svijetu. Obećava da će njene igračice dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat protiv favoriziranih Engleskinja.

Povratnik u ekipu, nakon dvije i po godine odsustvovanja zbog operacije, golmanica Envera Hasanbegović, kaže da je odlično primljena od saigračica. Ističe da su odradile tri treninga i da će pokušati ispraviti greške iz utakmice sa Rusijom. Ovo joj je druga utakmica nakon dugog odsustvovanja.
-Atmosfera u ekipi je dobra i teško se podići nakon zadnjeg poraza od Rusije, očekujem podršku od naših navijača -, kazala ja naša golmanica Hasanbegović.

Naš kapiten, ponajbolji strijelac i uvijek veliki borac na utakmicama, Milena Nikolić, kaže da je glavni cilj ispraviti greške iz prethodne utakmice.
-Ne smijemo olako primati golove i da oni budu plod naših grešaka. Pokušat ćemo i napadati koliko nam protivnik dozvoli, a ne samo se braniti protiv velikih ekipa. Mi ćemo dati maksimum, a to će, nadam se, dati i zadovoljavajući rezultat -, rekla nam je, između ostalog, kapiten Nikolić.

Da ponovimo, utakmica BiH – Engleska će biti odigrana sutra, utorak 10.aprila 2018.godine u 16 sati sati u Trening centru na crkvičkom brdu u Zenici, ulaz je slobodan.

Tekst i foto
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno